17 лютого 2023 18:13

"Інтер" може продати американському інвестфонду влітку 2023 року. Чжан хоче 1,2 млрд євро за клуб

Власником "Інтера" найближчим часом може стати американський фонд.


За даними Il Giornale, інвестиційні банки Goldman Sachs and Raine Group протягом тривалого часу шукають покупця або хоча б партнера, який допоміг Suning Holdings Group з управлінням міланським клубом, який щомісяця зазнає збитків у розмірі 10 млн євро.


Стверджується, що ситуація із продажем клубу або його частини може прояснитися вже протягом двох тижнів, оскільки знайшовся американський інвестиційний фонд, який готовий увійти до справи. У разі успіху попередніх переговорів угоду буде оформлено влітку.


Власник "Інтера" Стівен Чжан спочатку оцінював клуб у 1 млрд євро, але після придбання "Мілана" компанією RedBird Capital Partners підняв суму до 1,2 млрд.


Il Giornale припускає, що ціна може бути знижена, оскільки, з одного боку, попитом «Інтер» не користується, з іншого – у Гонконгу китайський банк подав на керівника «нерадзуррі» до суду у зв'язку з боргами у розмірі 300 млн. (а в травні одна з компаній, що входять до його холдингу, повинна буде виплатити ще 275 млн (зайнятих у 2021 році), і це може прискорити процеси, пов'язані з продажем міланської команди.

"Інтер" знаходиться у власності Suning Holdings Group з 2016 року.