15 лютого 2023 17:21

"Ми маємо бути готові стати легендами": в Англії згадали вогненну промову Зінченка

Сьогодні лівому захиснику Арсеналу Олександру Зінченку в рамках перенесеного матчу 12-го туру АПЛ належить зіграти проти своєї колишньої команди - Манчестер Сіті.


На фанатів англійського футболу сьогодні чекає топ-матч, в якому може зважитися доля переможця сезону. Зустрічаються два лідери турнірної таблиці – Арсенал (51 очок) та Манчестер Сіті (48 пунктів).

Напередодні цього поєдинку англійське видання The Sun вирішило згадати, як Олександр Зінченко мотивував своїх партнерів із Манчестер Сіті здобути чемпіонство минулого року, розгромивши Ньюкасл 5:0 і присвятивши цьому цілий матеріал. Сайт FanDay.net надає до вашої уваги адаптацію цієї публікації.

Якщо в таборі «Арсеналу» є якісь емоції, то можете бути певні, що Зінченко їх розпалить, судячи з цього ролика. Кадри зняли минулого сезону в роздягальні Ман Сіті перед вирішальним поєдинком 8 травня з Ньюкаслом. Підопічні Хосепа Гвардіоли буквально за кілька днів до цього вилетіли з Ліги чемпіонів у півфіналі від Реала, і йшли впритул із Ліверпулем до АПЛ.

Коли гравці Ман Сіті почали метушитися перед матчем, саме Зінченко опинився у центрі уваги. Він агресивно звернувся до своїх товаришів по команді і тицяв у них пальцем, промовляючи мотивацію, що надихає.

«Забудьте про те, що було у минулому. Це минуло, скінчилося. Просто подивіться один на одного. Ми маємо віддати все і померти на полі. Усі знають, що треба робити на полі.

Ми боремося за щось масштабне та неймовірне. Ми маємо бути готові стати легендами. Ми всі! Ми йдемо туди і, чорт забирай, помремо там».

Промова Зінченка зробила свою справу, оскільки Ман Сіті обіграв Ньюкасл із рахунком 5:0 і за два тижні став чемпіоном.


Тепер «каноніри» сподіватимуться, що цього вечора Зінченко зможе надихнути гравців Арсеналу проти свого старого клубу у мега-поєдинку за лідерство АПЛ.


Зінченко виступав за Манчестер Сіті з літа 2016 по літо 2022 року. Він перейшов до Арсеналу за 35 млн євро.