15 лютого 2023 17:13

БЕНІТО: "Михайличенко майже не розмовляв, а Луческу навчив нас розуміти гру"

Вінгер «Динамо» Беніто розповів про різницю між Олексієм Михайличенком і Мірчею Луческу.


- У «Динамо» ти працював з двома тренерами. Починав з Олексія Михайличенка, зараз намагаєшся заграти у команді Мірчі Луческу. В чому різниця цих двох команд?

- Щодо Михайличенка, цей тренер майже не розмовляв. Так, він знав, що робив і намагався дати шанс проявити себе кожному гравцеві. Але Луческу для мене - один із найкращих тренерів світу.

Він користується повагою в будь-якій країні, куди ми приїжджаємо. Подивися, у нас в готелі від нього не відходять - постійно просять фото чи автограф.

Коли він прийшов у команду, зібрав усіх гравців, щоб подивитися кожного з нас. Він ні з ким не радився щодо того чи іншого футболіста. Він усе почав з чистого аркуша, дав шанс абсолютно всім.

Луческу не буде просто так говорити тобі: «Зіграй так і так». Він пояснить, чому грати саме так - найважливіше у тій чи іншій ситуації. Він навчив нас розуміти гру. Грубо кажучи, я знаю, що робити ще до того, як прийняв м'яч. Цей процес він довів до автоматизму.

Коли прийшов Луческу, у нас одразу заграла молодь - Ілля Забарний, Олександр Сирота, Владислав Ванат почав проявляти себе дуже добре. Він сказав, що футбол - це не вік. Тому досвідчені гравці дуже гармонійно взаємодіють з молоддю. Обидві сторони доповнюють одне одного.

Я дуже поважаю його за це. Знаєте, зазвичай тренер приходить і ставить результат на перше місце. Але для Луческу важлива команда. Важливо зробити так, що гравці відчували себе комфортно і в роботі, і за її межами, - сказав Беніто.