14 лютого 2023 12:51

Серхіо Рамос: "Коли закінчу кар'єру, присвячу два роки вихованню дітей"

Захисник ПСЖ Серхіо Рамос розповів про переїзд з "Реалу" до Франції, матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з "Баварією" та плани на майбутнє.


Про переїзд до Франції


Розставання з "Реалом" багато що змінило. Я завжди хотів перемагати, і з "Реалом" вигравав дуже часто, але це було гарною можливістю змінити обстановку і спробувати допомогти такій команді, як "ПСЖ". Спочатку все було дуже складно. Треба було знайти новий дім, освоїтися, тим паче коли ти приїжджаєш із сім'єю і чотирма дітьми. На перших порах було непросто, але в підсумку все спрацювало.


Про складну адаптацію


Спочатку після цього кроку все було не так. Я отримав травму, довго відновлювався і звикав до нової системи, нової команди і нового тренера. У такі моменти починаєш сумніватися, чи правильне рішення ти прийняв. Однак моя кар'єра завжди будувалася на стабільності, наполегливості та важкій роботі. Ти продовжуєш боротися і робиш майбутнє більш осмисленим.


Про нинішній склад ПСЖ


У команді багато зірок, одні з найкращих гравців у світі. Однак перемог домагаються спільно, і ми всі переслідуємо одну мету. Якщо команда перемагає, значить, гравцям вдалося забути про свої особисті амбіції. Завдання в цьому сезоні - об'єднатися, показати свій максимум і залишитися збалансованою командою. Це важливіше, ніж мати в складі якусь окрему зірку.


Про зустріч із "Баварією"


Коли думаю про "Баварію", згадую матч [2014 року], у якому я забив. Звичайно, ми розуміємо, що це одна з найкращих команд, яка могла нам дістатися, що це величезний виклик. Однак перемога над ними стане дуже позитивним меседжем для решти світу. Щоб виграти Лігу чемпіонів, треба перемагати найкращих, а "Баварія" серед найкращих щороку.


Про тренера Крістофа Галтьє


Виділяється те, наскільки скромно і природно він поводився, коли прийшов у команду. Це тренер, який ніколи не бреше, говорить все в обличчя, а для мене це дуже важливо. При цьому він сильний тренер: домагався перемог із клубами до "ПСЖ" і здобув досвід, який передає команді.


Про завдання в Лізі чемпіонів


Шлюби завжди ґрунтуються на мрії, і в ідеальному шлюбі все буде чудово. У футболі так виходить не завжди. Найсильніші команди не завжди перемагають, але я можу сказати, що перебуваю там, де хочу бути - у клубі, який жадає перемоги в Лізі чемпіонів. І я хочу вичавити максимум із залишку своєї ігрової кар'єри.


Про гонитву за трофеями


Не можна жити минулим, треба демонструвати свої найкращі якості щодня, продовжувати перемагати з сезону в сезон. Думаю, у майбутньому отримуватиму від минулих успіхів набагато більше задоволення під час спілкування з дітьми, батьками та онуками, розповідаючи їм про все, чого домігся. Ти перемагаєш, хапаєш трофей, піднімаєш над головою, люди тебе фотографують, ти даєш інтерв'ю, у тебе два тижні відпустки, а потім починається передсезонка. Пора рухатися вперед.


Про плани на майбутнє


Я багато витрачаю часу на футбол, на сім'ю його в мене не залишається. Тож, коли закінчу кар'єру, присвячу два роки вихованню дітей, звичайним заняттям, які неможливо поєднувати з футбольною кар'єрою. Наприклад, катанню на лижах, можливості без зайвого тиску возити дітей на канікули, водити їх на заняття з тенісу. Житиму нормальним життям.


Доведеться більше займатися своїм бізнесом, але, зрештою, джерелом адреналіну для мене є футбол. Я займався ним усе життя, це виходить у мене найкраще. Можу уявити себе президентом клубу, спортивним директором або тренером.