12 лютого 2023 14:15

Відеоасистент судді на матчі "Арсеналу" забув провести офсайдну лінію під час перевірки голу "Брентфорда". Гол скасували б, якби лінію провели

Відеоасистент судді на матчі "Арсеналу" забув провести офсайдну лінію під час перевірки голу "Брентфорда".

У штрафному «Арсеналу» після стандарту почався плутанина. Потім після серії рикошетів м'яч відскочив на лівий кут воротарського майданчика, Крістіан Нергор проштовхнув правіше на Айвена Тоуні, який з метра закотив у ворота.


Скориставшись допомогою ВАР, головний арбітр Пітер Бенкс вирішив зарахувати гол.


Гол скасували б, якби офсайдну лінію провели, про це повідомив експерт із суддівства та представник PGMOL Кріс Фой, який у суботу перебував у матч-центрі на Стокл-парк. PGMOL - організація, що фінансується АПЛ, яка створена для підвищення якості стандартів суддівства.


Тоуні заносить м'яч у ворота, а арбітр на ВАР Лі Мейсон, очевидно, проводить перевірку.

ВАР перевіряв, чи був офсайд і чи заблокував Ітан Піннок Габріела. Він подивився на можливий фол і вирішив, що його не було, тому суддя Бенкс не зробив явної та очевидної помилки.


Проте Нергор, з пасу якого забив Тоуні, перебуває поза поза грою. ВАР не до кінця розібрався з лініями. Лінії просто не було. І це вважається людською помилкою. Якби лінії були, гол був скасований через офсайд», – сказав Фой.