11 лютого 2023 22:45

Даріо СРНА: "Шахтар" ніколи не залежатиме від одного футболіста. Хочемо пройти "Ренн" та виграти Прем'єр-лігу"

Директор «Шахтаря» з футболу Дарійо Срна поділився планами команди на другу половину сезону.


– Тепер «Шахтар» без Михайла Мудрика. Попереду єврокубки, чемпіонат, Мудрик – ключова фігура, особливо в ЛЧ. Як грати без Міші Мудрика? Багато хто поставив хрест на чемпіонстві «Шахтаря».


– В нас нічого не міняється. У нас так, як без Вілліана, Фернандіньо, Мхітаряна, Тейшейри, Дугласа Кости, Адріано, без того, того. «Шахтар» завжди повинен бути «Шахтарем», «Шахтар» завжди буде «Шахтарем». Ми ніколи не можемо залежати від одного футболіста. Так, Міша був найважливіший футболіст у нашій атаці, зараз отримують інші футболісти шанс, котрі повинні показати, що вони заслуговують грати за «Шахтар».

– Далі у єврокубках «Ренн» – команда дуже серйозна, яка витрачає великі кошти, з якою тяжко було київському «Динамо». Як буде «Шахтар» проходити цю команду?

– Буде важко, але ми нічого не змінюємо. Ми хочемо пройти «Ренн», виграти чемпіонат, це наша мета. Буде важко, знаємо що буде важко, будемо підсилюватися скільки можемо. Нелегко знайти топового футболіста, який готовий їхати в Україну. Над цим працюємо – підписали нападника збірної Венесуели Кевіна. Футболіст, який дуже талановитий, швидкий, голодний. Говорив з ним: «Ти показав характер тоді, коли вирішив приїхати у «Шахтар» у такий момент, в Україну». Він каже: «Війна – війна, але футбол – футбол. Я хочу грати у футбол».


– Як ти вмовляєш футболіста приїхати в Україну, там, де війна?


– Тут нікого не треба вмовляти, вони самі розуміють, куди їдуть, у який клуб потрапляють. Вони самі розуміють, що через «Шахтар» можуть потрапити в «Арсенал», «Челсі», «Сіті», «Баварію», – відповів Срна.