9 лютого 2023 15:42

Лапорта: "Ми врятували "Барсу" з фінансових руїн. Наразі правила не дають бути конкурентоспроможними – в інших країнах ФФП м'якше"

Жоан Лапорт висловився про поліпшення фінансового стану «Барселони».


«Ми можемо сказати, що врятували «Барсу» із фінансових руїн.


"Барселона" успадкувала дуже велику відомість зарплат. Вона перевищувала 300-350 млн. євро, і через це клубом було складно керувати.


Я ніколи не перестану хвалити роботу Матеу Алемані та нашого менеджменту. Ми активували важелі для створення конкурентоспроможної команди. До літа ми скоротимо відомість зарплат на 170 млн євро [порівняно із сумою, яка була за колишнього керівництва].


Після нашого приходу "Барса" купила гравців на 215 млн євро і продала на 141 млн євро. Враховуючи, що відомість зарплат залишалася надто великою, Ла Ліга вводила проти нас нові обмеження. Доклавши титанічних зусиль, ми зареєстрували гравців, але Ла Ліга змінила правила – тепер ми не можемо робити таких операцій.


Це постійне перетягування канату, що ускладнює планування. Ми продовжимо працювати, щоб мати можливість зареєструвати гравців, і намагатимемося переконати Ла Лігу пом'якшити правила. Нинішні правила не дають нам бути конкурентоспроможними. В інших країнах ФФП м'якше», – сказав президент «Барселони».