9 лютого 2023 11:29

Четверта пенальтійська перемога українців у Юнацькій лізі УЄФА

В середу, 8 лютого, відбулися перші офіційні матчі українських клубів на міжнародних аренах, де двоє наших змагалися на етапі плей-офф Юнацької ліги УЄФА


Дебютант цих змагань, «Рух», у статусі господарів поля у польському місті Стальова Воля переміг італійський «Інтер» у серії післяматчевих пенальті з рахунком 4:3 (основний час – 1:1).

Українські команди почали виступати в Юнацькій лізі УЄФА у 2013 році і вже 6-й раз долю переможця виявили підсумки реалізацій післяматчевих пенальті, в тому числі 4-й раз на користь наших.

«Шахтар» же в гостях з рахунком 0:1 поступився хорватському «Хайдуку» і вибув зі змагань. До речі, вже 4-й раз українські клуби зустрічалися з хорватськими і жодного разу ще не перемагали – по 2 нічиї та поразки.

Загалом же юнацькі українські команди зазнали вже 30-ї поразки в Юнацькій лізі УЄФА (у 93-й грі), в тому числі 18-ї на полях суперників. Найбільше поразок наші юнаки зазнали в матчах із представниками Англії – 9 разів та Іспанії – 6.

Щодо гравців, то свій перший гол в Юнацькій лізі УЄФА провів 17-річний Сергій Панченко («Рух», у 2-й грі). 15-й матч у цих змаганнях провів Андрій Булеза, 10-й – Іван Лосенко (обидва – «Шахтар»), дебютували 17-річні Святослав Ванівський та Костянтин Квас (обидва – «Рух»).

Кількість гравців українських клубів, які брали участь в Юнацькій лізі УЄФА збільшилася до 219-ти, а голеадорів – до 71-го.