8 лютого 2023 13:39

Блогер: "Поки в "Динамо" працюють лише м’язами, і це відбувається досить пристойно, бо працювати ними тут вчать з 10-12 років"

Блогер Михайло Смоловий у своєму телеграм-каналі розібрав гру "Динамо" у спарингу з "Вайле".


Динамо 2:0 Вайле
xG графік

Це вже стало очевидним: дід проводить селекцію, щоб виявити тих, хто здатен на виконання найпростіших рухів (прийняти та обробити м’яч). Не більше. Динамо не буде грати в УПЛ з 45.66% володіння, як в матчі з Вайле.


Не буде в Динамо і 5 (!) ударів після 7 (!) контратак, як в цьому матчі. Це майже фізично неможливо на рівні чемпіонату України. Хіба проти Шахтаря, якщо кияни вважають себе відвертим сміттям, щоб копіювати колгоспи. Тож усе що відбувалося протягом останніх трьох тижнів на полях не варто сприймати репрезентативно. Молоді/нові гравці отримали змогу показати щось в деяких ігрових аспектах, не більше: до повного циклу, як до неба рачки.


Просто порівняйте 3 глибокі передачі в 20 метрову зону від воріт в цьому матчі та, наприклад, 28 проти Металіста 1925, або ж 27 проти Металіста без цифр у заключному осінньому турі. Відсутність позиційних розіграшів і їх наявність у всій красі: перевага х9!


Турбують стандарти: лише 2 удари після 36, один з яких з єдиного кутового. Але воно і не дивно: на полі не команда, а нарізочка під рюмашку (сир, ковбаска, м’ясце, сальце та хрусткі зелені огірочки). А стандарти - це більш складний процес, ніж підняв та перехилив.

Пасова гра не щоб турбує, вона відверто дратує:


⁃ 42% зі своїх 520 передач команда викатала в 35 метровій зоні від власних воріт
⁃ 89.04% точності передач виглядають круто, як і 5.1 передача за середнє тримання в темпі 17.34 п/хв, але...
⁃ ...вартувало Динамо пробувати наближати м’яч до чужих воріт, то одразу Білосніжка перетворювалася на повію зі світських хронік (63.83% точності пасів до фінальної третини та 68.12% точності пасів з просуванням)

Про яке награвання білд апу чи навіть сетап йде мова? Ну, камон, дядя!