6 лютого 2023 15:33

Ла Ліга розслідує расизм на адресу Вінісіуса у матчі з "Мальоркою". Фанатів просять допомогти встановити особу винного

Ла Ліга розгляне інцидент із расистськими вигуками на адресу Вінісіуса.


Під час матчу 20-го туру Ла Ліги "Мальорка" - "Реал" (1:0) один із фанатів "Мальорки" крикнув на адресу вінгера "Мадрида": "Ти ###### мавпа!"

Ла Ліга просить допомоги вболівальників, які перебували на стадіоні, щоб зібрати більше свідчень, за допомогою яких можна було б встановити особу винного у цих вигуках расистів.

Це вже не перший подібний інцидент із Вінісіусом на стадіоні «Мальорки». Минулого року місцеві фанати кричали бразильцеві: "Йди банани збирай".


«З огляду на події, що відбулися в матчі «Мальорка» – «Реал», в якому в черговий раз були помічені неприпустимі расистські образи на адресу гравця «Мадрида» Вінісіуса, Ла Ліга використовує всі технічні засоби, що є в її розпорядженні, і працює з «Мальоркою» над встановленням винних із метою вжиття відповідних юридичних заходів.


Крім того, щоб прискорити ідентифікацію, Ла Ліга створила електронну адресу, щоб уболівальники, які мають зображення або будь-які вказівки на особу винних, могли зв'язатися з нами та надати необхідну інформацію для подання відповідних скарг

Ла Ліга рішуче засуджує подію і, як і в попередніх випадках, подасть необхідні скарги і продовжить боротися в рамках своєї компетенції проти будь-якого виду расистських дій, поведінки чи інцидентів.

Ла Ліга вже багато років бореться з подібною поведінкою та пропагує позитивні цінності спорту не лише на полі, а й за його межами», – йдеться у заяві ліги.


Після того, як вся необхідна інформація буде зібрана, Ла Ліга подасть три скарги. Першу – до Комісії з боротьби з насильством, другу – до Комітету з проведення змагань Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF), третьої – до суду.