3 лютого 2023 20:16

"Барселона" сподівається підписати влітку Канте як вільного агента

У наступне трансферне вікно "Барселона" може зосередитися на підписанні вільних агентів – і каталонці постараються підписати Нголо Канте, у якого закінчиться контракт із "Челсі", повідомляє football-espana.net. Після великої кампанії в зимове трансферне вікно, лондонський клуб навряд чи запропонує 31-річному Канте нову угоду.


Минулого літа "Барселона" намагалася підписати двох гравців "Челсі" – Сезара Аспілікуету та Маркоса Алонсо, у яких залишався рік до закінчення контракту, і у випадку з Алонсо все пройшло успішно (а Аспілікуету "сині" умовили залишитися в Лондоні) – імовірно, "блаугранас" підуть аналогічною стежкою. Підшукуючи заміну своєму капітану Серхіо Бускетсу, який залишить клуб влітку. За інформацією Sport, Канте високо цінують у "Барсі", але є сумніви з приводу його фізичної форми – через проблеми з підколінним сухожиллям француз повернеться на поле не раніше лютого.


Але поки Канте не набере оптимальних кондицій – "Барселона" навряд чи буде форсувати його перехід. Та й заміна Бускетса на Канте може означати зміну ігрового стилю "блаугранас" (особливо, якщо ще й Френкі де Йонг змінить Барселону на Манчестер) – найкращі якості Серхіо полягають не тільки в оборонних функціях, а й у побудові гри з глибини. Тоді як Канте здатен додати надійності команді лише в контексті зриву контратак суперника.