1 лютого 2023 18:31

Суд звільнив нардепа СН Гевка від відповідальності через щире каяття

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності народного депутата від фракції «Слуги народу» Володимира Гевка у зв'язку з його каяттям. Йому інкримінували недостовірне декларування, що є кримінальним проступком.


Про це повідомляє прес-служба ВАКС.


«Колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання народного депутата 9 скликання та звільнила його від кримінальної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України. Враховуючи позиції учасників, зокрема – думку прокурора, який підтвердив існування обставин активного сприяння у розкритті кримінального правопорушення та дію закону, яка передбачає можливість такого звільнення, ВАКС звільнив від кримінальної відповідальності народного депутата України у зв'язку з дійовим каяттям та закрив кримінальне провадження», – інформує суд.


У повідомленні не вказується прізвище нардепа, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Володимира Гевка.


Слідство встановило, що народний обранець не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду житла в центрі Києва вартістю понад 3,7 млн грн. Також майже на 10 тис. грн занижена сума коштів, розміщених на депозитах, некоректно відображені й відомості з одержаних відсотків за цими депозитами.


Загалом, відомості в е-декларації за 2020 рік нардепа відрізняються від достовірних на понад 3,75 млн грн. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали на підставі висновку НАЗК.