1 лютого 2023 12:07

Адвокати Алвеса заявили, що спочатку в туалет пішов Дані, а потім дівчина з клубу. У ВІП-зоні ніхто не турбувався, що їх немає 16 хвилин, – вважають спростуванням версії жертви

Як пише El Periódico з посиланням на апеляційну скаргу, підготовлену адвокатами бразильця, в ній сказано, що на відеозаписах із ВІП-зони нічного клубу видно, що дівчина йшла до туалету одна. У зв'язку з цим адвокати вважають, що свідчення жертви «мають бути серйозно переоцінені». Вони вважають, що їхня достовірність перебуває під питанням.


На відео з приватної кімнати видно, як заявниця заходить до неї в компанії двоюрідної сестри та подруги. Це сталося приблизно о 3:20 ранку. Потім протягом 20 хвилин компанія з 5 осіб, в якій був і Алвес, спілкується в «грайливому та веселому стилі, їх оточує безліч людей».


Якоїсь миті Алвес пішов у туалет. Через дві хвилини (о 3:44 ранку) заявниця, «поговоривши з подругами та офіціантом, підходить» до дверей туалету і входить туди без футболіста – він уже був усередині. Адвокат вважає, що відео «говорять самі за себе», і наголошує, що це момент перед сексуальним контактом, і в туалет увійшов спочатку Дані, а вже потім жертва. Дівчина описувала, що Алвес змусив її відчути «жах» і поринув у «атмосферу домінування». На думку адвоката, відео заперечують версію жертви.


Судді постраждала говорила, що Дані попросив її слідувати за ним, і стверджувала, що не знала, що це туалет. За її версією, вона спробувала вийти, коли зрозуміла, де опинилася, але Алвес завадив їй це зробити. Після цього, як розповіла заявниця, він сів на унітаз, задер її плаття, попросив сказати, що вона його «маленька сучка», змусив сісти на нього зверху, потім кинув на землю, змусив зробити йому мінет. Дівчина казала, що активно чинила опір, а футболіст дав їй за це ляпас, підняв і зґвалтував.


Адвокати Алвеса вважають, що у невимушеній атмосфері ВІП-зони всі помітили б відсутність Алвеса та його жертви, якби заздалегідь не знали про те, що вони планують відлучитися. На думку адвоката Дані, відео «заперечує» зі свідченнями заявниці.


Футболіст через адвоката визнав, що спочатку дав невірні свідчення, заперечуючи сексуальний зв'язок із дівчиною, бо хотів приховати факт зради від дружини.


Адвокат наполягає на тому, що ризику втечі Алвеса немає, і наголошує на тому, що футболіст добровільно вирушив давати свідчення 20 січня, хоча багато медіа вже тоді писали про те, що його заарештують. Крім того, Дані знав, що його викликали до підрозділу поліції, який займається злочинами на ґрунті сексу, але все одно не поїхав до Мексики, хоча мав чинний контракт із «Пумас».