30 січня 2023 20:30

Блогер: "Потенціал Дубінчака набагато більший за нинішній його перф у складі "Динамо"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився аналізом гри захисника "Динамо" Владислава Дубінчака:


Було/стало: Владислав Дубінчак (захист)
ЛЗ, 24 роки

Повертаємося до циклу. Основних ЦЗ розглянули, подивилися і на Тимчика. Переходимо до лівого флангу. Вибірка Владислава не надто об’ємна - лише 623 хвилини в порівнянні зі 1505 в Дніпрі-1. Тому ставимося до цього більше, як до тренду. А він такий, що в Дніпрі-1 Дубінчак був більш активним та агресивним, в Динамо - пасивніший, якщо говоримо про гру без м’яча. Але це певно підконтрольний процес, згадуючи трансформацію до більшої агресії в основних ЦЗ.

В Києві Владислав втратив великий обсяг дуелей в захисті (-3.09), які не можна списати лише на різницю за відсотком володіння двох команд.
Аналогічна історія і з пресингом:
- втрата 15.9 спроб тиску загалом
- втрата 4.6 спроб тиску на чужій території зокрема
Якщо в Дніпрі-1 середня лінія захисних дій Владислава була на 2.27 метрів вища за командну, то в Динамо все навпаки - на 2.63 метри нижче середньокомандної. Якщо порівнювати саму дистанцію загалом, то в Києві вона просіла з 44.3 до 41.6 метрів від власних воріт.
Відсоток захисних дій за межами 40-метрової зони теж дещо скоротився (з 50.5% до 48.4%).

В складі дніпрян Дубінчак порушував правила 2.15 разів на 90 хвилин, в Динамо кількість фолів впала на третину (1.44).

Ще декілька прямих ознак:
- впала кількість повернень м’яча на чужій половині (з 0.57 до 0.37)
- зросла кількість виграних дуелей в захисті з 47.6% до 56.7%
- Дубінчака тепер важче пройти (ап з 60.9% до 76.9%), бо він частіше готовий внаслідок того, що рідше викидається на суперника
- зросла кількість перехоплень з 1.22 до 2.05, тож частіше тепер опиняється на пасових лініях, а не атакує в прийом
Тож маємо усі ознаки того, що в Динамо Дубінчак став менш зарядженим на пресинг та швидкі повернення м’яча. Кількість спроб вступати у відбір впродовж 2 секунд після втрати теж знизилася.

Єдине, що зараз турбує - акуратність. Зі збільшенням кількості тримань м’яча на власній половині у Дубінчака зріс брак: почав частіше втрачати та безпосередньо в нього почали частіше відбирати.

Потенціал Дубінчака набагато більший за нинішній його перф у складі Динамо. Він вивозив на пристойному для УПЛ рівні інтенсив. В складі дніпрян, маючи великий обсяг високих захисних дій, Владислав встигав і навіси блокувати (0.64) та вже виносити безпосередньо від воріт (4.15). Мобільність - його головна чеснота.
Тепер справа за малим - спрямувати цю енергію в конструктив. А для цього потрібно вирішити проблему лівого вінгера та взаємодії трійки з ЛЦП (поки говоримо про Лонвейка). Це і знизить брак при триманнях до нормального рівня.
Ви маєте зрозуміти дуже просту річ: ми ще не бачили реальні можливості багатьох гравців. Бо вони не отримали необхідних ігрових умов для демонстрації УСІХ своїх навичок. Інша справа, що деякі вміння деяких гравців абсолютно ніяк не поєднуються з ігровими задачами киян. Але це вже претензії більше до скаутів та ІМС, ніж до самих гравців.