29 січня 2023 13:29
2

Півзахисник "Шахтаря" офіційно перейшов до "Лестера": гірники ризикують залишитися без виручених грошей

Бразильський півзахисник Тете, який належить донецькому Шахтарю, підписав контракт із англійським Лестером. 2022 року він виступав за французький Ліон.

Бразильський півзахисник донецького Шахтаря Тете продовжить кар'єру в англійській Прем'єр-лізі. Лестер офіційно оголосив про підписання контракту із 22-річним вінгером до кінця червня 2023 року.


«Я дуже радий бути тут. Я подивився на поле та стадіон, він прекрасний, і я вже уявляю, як це гратиме на очах у великої кількості вболівальників. Я сподіваюся забити багато голів та віддавати гольові передачі», – цитує бразильця прес-служба Лестера.


Таким чином, Шахтар може не отримати грошей за Тете, тому що його контракт спливає наприкінці цього року і бразилець матиме право підписати попередню угоду з будь-яким іншим клубом уже влітку. Зазначається, що Тете має повернутися до Шахтаря 1 липня.


Раніше повідомлялося, що Лестер був готовий заплатити Шахтарю 3,4 мільйона євро за трансфер Тете. Авторитетний портал Transfermarkt оцінює гравця у 25 мільйонів євро.

Тете перейшов до Шахтаря з бразильського Греміо за 15 мільйонів євро у лютому 2019 року. У складі «гірників» бразилець зіграв 111 поєдинків, забив 31 м'яч та зробив 15 гольових передач.


У першій частині поточного сезону бразильський хавбек виступав у складі французького Ліона на правах оренди та провів 19 матчів, у яких забив шість голів та оформив п'ять асистів.


Лестер у нинішній кампанії англійської Прем'єр-ліги провів 20 матчів, набрав 18 очок та посідає 14 місце у турнірній таблиці.


Фото: "Лестер"

І яким чином Шахтар не отримує грошей? Якщо б контракт завершувався влітку, то Тете міг би підписати попередній контракт з Лестером, а якщо пишуть, що контракт до кінця року, то тільки трансфер! Що за маячня