28 січня 2023 19:03

Динамівці в списку кращих бомбардирів українських клубів в Юнацькій лізі УЄФА

Незабаром, 8 лютого, відбудуться перші в цьому році офіційні матчі українських клубів на міжнародних аренах.


У цей день представники «Шахтаря» та «Руху» проведуть стикові матчі у Юнацькій лізі УЄФА – відповідно з хорватським «Хайдуком» та італійським «Інтером». Саме в ході нинішнього розіграшу цього турніру було забито ювілейний, 150-й (!), м’ячів українських клубів у Юнацькій лізі УЄФА. Автором голу став Руслан Непейпієв («Рух»), який 14 вересня минулого року відзначився у грі з польським клубом «Заглембе».


Загалом в активі юнаків наших команд вже 158 євроголів: 85 – на своєму полі, 68 – в гостях та 5 – на нейтральному полі. В активі гравців «Шахтаря» вже 82 голи, «Динамо» – 69 та «Руху» – 7. Гравці українських клубів проводили голи у ворота представників 19-ти країн, а найчастіше в матчах із іспанськими клубами – 22 рази. Лідерство ж у списку найкращих бомбардирів розділяють представники «Шахтаря» Андрій Борячук та Олександр Зубков – по 7 голів.


Ювілейні голи українських клубів у Юнацькій лізі УЄФА (2013 – 2022)



Країни, чиїм представникам українські клуби забивали найбільше м’ячів у Юнацькій лізі УЄФА (2013 – 2022)



Найкращі бомбардири українських клубів в Юнацькій лізі УЄФА (2013 – 2022)



Примітка: ГТ – груповий турнір шляху Ліги чемпіонів, Р1 – перший раунд шляху чемпіонів країн, * – нейтральне поле, **вказані роками завершення першого та останнього.