27 січня 2023 21:25

Центральний захисник "Бенфіки" Брукс перейшов у "Хоффенгайм"

"Гоффенгайм", який посідає наразі 13-те місце в Бундеслізі, офіційно підтвердив перехід американського центрдефа "Бенфіки" Джона Ентоні Брукса. 29-річний захисник підписав контракт до липня 2024 року і обійшовся клубу всього в 300 тисяч євро плюс бонуси.


– Джей – досвідчений захисник, який фактично не потребує додаткового представлення, оскільки він уже вражаюче довів свої якості в більш ніж 200 матчах Бундесліги. Він добре підключається вперед, володіє сильним ударом, а його досвід і розуміння гри має привнести більше стабільності в нашу оборону. До того ж нам просто необхідне точкове посилення складу на деяких позиціях, оскільки ситуація з травмами у нас вкрай напружена, – зазначив директор "Гоффенгайму" Александр Розен.

З 2011 року Брукс провів у складах "Герти" і "Вольфсбурга" 216 матчів у Бундеслізі, забивши в них 12 голів, і 17 матчів у Кубку Німеччини (1 гол). У складі "Вольфсбурга" американський центрдеф провів чотири матчі Ліги чемпіонів і п'ять – у Лізі Європи. Минулого року Джон перебрався до "Бенфіки", де провів лише кілька матчів, не ставши першим вибором у центрі оборони. Тому повернення до Бундесліги стало логічним і для футболіста, і для клубу – "Гоффенгайм" не може перемогти вже в п'яти матчах поспіль.

– Дуже радий повернутися до Бундесліги, оскільки дуже добре знаю і чемпіонат, і гравців "Гоффенгайма", а також дуже вмотивований, щоб одразу ж взятися за роботу і зіграти свою роль у нашому поверненні на успішний шлях у найближчій перспективі, – резюмував Брукс.