26 січня 2023 20:50

Олександр КАРАВАЄВ: "Для нашої команди результат завжди буде головним"

Півзахисник київського "Динамо" Олександр Караваєв розповів клубним медіа про конкуренцію у складі "біло-синіх", важливість товариських матчів на зборах, а також про тренувальний процес команди.


- Які можна підбити підсумки першого тижня команди на зборах?


- Перш за все, ми маємо дуже велике фізичне навантаження, тому що проводимо по два тренування на день. Вони включають і тренажерний зал, і бігові вправи, і роботу з м'ячем. Тренування достатньо виснажливі, однак ми знаємо, що початок зборів потрібно трішки перетерпіти, а далі заняття підуть вже легше, готуватимемося до чемпіонату.


- Перший тиждень на зборах був найважчим?


- Він завжди був таким. Важкими були й перші дні, коли ми тренувалися в Києві, адже і холод давався взнаки, і зміна полів зі штучного на натуральне. Зміна покриття дає велике навантаження на організм. Але всі готові та добре знають свою справу.


- "Динамо" зіштовхнулося з критикою після першого контрольного матчу на зборах. Які висновки можна зробити за підсумками зустрічі з "Рапідом"?


- Для нашої команди результат завжди буде головним - товариський це матч чи офіційний. Тому ми не маємо права програвати з таким рахунком. Наступного дня передивилися гру з "Рапідом" і зробили висновки. Звісно, ми працювали під навантаженнями, було складно, але наступні матчі гратимемо вже інакше. Після кожного спарингу вноситимемо корективи в гру та інакше діятимемо в певних моментах, щоб не припускатися таких помилок.


- "Рапід" вже два місяці проводив збори, тоді як для нашої команди це був лише четвертий день тренувань...


- Пам'ятаю, як рік тому ми вже завершували підготовку та проводили матч із командою, яка лише приїхала на збори. Тоді було дуже легко діяти проти суперників, адже ти вже готовий, маєш багато сил і швидко приймаєш рішення. На початку зборів це важче. Тому з одного боку добре, що ми зіграли з таким кваліфікованим і мотивованим суперником, як "Рапід", а з іншого боку - було складно, тому що вони були вже готовими, а ми працювали під навантаженнями.


- Після відходу Віктора Циганкова в команді розгорнулася конкуренція на правому фланзі...


- Мені байдуже, де грати, головне - приносити користь команді. Вже понад три роки, які провів у "Динамо", я граю на різних позиціях і, сподіваюся, приношу користь своєю присутністю на полі. Тому якщо тренер бачитиме мене в цьому амплуа або ж фланговим захисником, буду грати там. Як я вже сказав, головне - виходити на поле та приносити користь.