26 січня 2023 18:34

"Я хочу обіграти Зінченка": Гвардіола розкрив, чи шкодує він про те, що українець залишив "Манчестер Сіті"

Хосеп Гвардіола заявив, що не шкодує про продаж клубом Манчестер Сіті нападаючого Габріеля Жезуса та захисника Олександра Зінченка до лондонського Арсеналу.


Хосеп Гвардіола напередодні матчу Манчестер Сіті – Арсенал у рамках 1/16 фіналу Кубка Англії висловився про те, чи не шкодує він про продаж Олександра Зінченка та Габріеля Жезуса «канонірам». Адже зараз вони є головними конкурентами його команди в АПЛ.

«Алекс і Габріель були з нами приголомшливими. Я неймовірно поважаю їх як людей та футболістів. Я радий їхнім успіхам. Обидва вони покинули клуб, бо самі захотіли цього».

Фахівець зазначив, що обидва гравці хотіли знайти для себе новий виклик, і їм це вдалося в Арсеналі.

«Алекс багато разів міг піти, але вирішував залишатися. Так само і Габріель. Вони були в Ман Сіті багато років, і їм був потрібен новий виклик. Я хочу обіграти їх, конкурувати з ними завтра, наступні тижні, цього сезону і в майбутньому», – цитує тренера Goal.


Нагадаємо, що Жесус та Зінченко перейшли з Манчестер Сіті до Арсеналу влітку минулого року. Українця було продано за 35 мільйонів євро, а бразилець – за 52,2 мільйона євро.

На рахунку форварда цього сезону 20 матчів, у яких він забив п'ять голів і віддав сім асистів. В активі Зінченка один асист у 15 поєдинках.

Арсенал випереджає Ман Сіті на п'ять очок після 19 зіграних поєдинків, маючи одну гру у запасі. Кубкова іра між суперниками відбудеться у п'ятницю, 27 січня. Старт гри – о 22:00.