24 січня 2023 13:05

"Шахтар" оскаржить рішення CAS по справі проти ФІФА

Фото - ua.depositphotos.com


Донецький "Шахтар" оскаржить рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) по справі проти ФІФА. Про це заявив генеральний директор "гірників" Сергій Палкін.


"Ми не задоволені рішенням CAS і збираємося подати апеляцію. Ми звернемося до Федерального суду Швейцарії, до Європейської комісії, тому що вважаємо, що ФІФА порушила антимонопольне законодавство. Якщо ФІФА продовжить використовувати це правило наприкінці сезону, багато гравців, яких ми підписали, призупинять свої контракти і ми втратимо їх безкоштовно.


До червня 2023 року наш збиток складе 40 мільйонів євро. Якщо ФІФА продовжить це правило, то вони збільшаться до 70 мільйонів. У деяких гравців закінчаться контракти, і наші збитки зростуть.


Ми також зустрінемося з Європейською асоціацією клубів (ECA) для створення ряду документів, які змінять систему, що дозволить нам виграти судові процеси з ФІФА", – сказав Палкін.


Нагадаємо, "Шахтар" вимагав скасувати рішення ФІФА про призупинення контрактів легіонерів та відшкодувати збитки у розмірі 50 мільйонів євро. CAS відхилив апеляцію і визначив, що Міжнародна федерація футболу не порушила жодних юридичних норм.