22 січня 2023 23:58

"Атлетік" - "Реал" Мадрид 0:2. Нервово, але справедливо

Грати у Більбао складно всім, а "Реал" серйозно наївся за останні тижні. Теоретично це могло призвести до невеликої сенсації, але… не призвело.

Мадрид зумів підтримати високий темп матчу завдяки гідній грі найближчого резерву - Асенсіо, Себальос, Камавінга, Начо виглядали не ідеально, але точно не слабкіше "Атлетика".

Ну, і ще "Реал" мав Бензема, який ефектно забив навіть з півмоменту на 24-й хвилині - просто зацініть, як він упіймав м'яч на ногу!

У той же час "Атлетік" атакував-атакував, але удар Паредеса відбив Куртуа, спроба Ніко припала повз штангу - і команди пішли на перерву за рахунку 0:1.


На початку другого тайму Мадрид мав добивати суперника, але Начо та Асенсіо – це вам не Карім; перший з кількох метрів пробив точно в корпус Сімону, а другий запоров вихід на ворота під кутом.

Така марнотратність очікувано призвела "Реал" до нервової кінцівки, коли баски всім складом побігли вперед, а у самих "Вершкових" сили на активну контргру майже вичерпалися. І, знаєте, матч міг закінчитися по-різному, май Ніко Вільямс задатки бомбардира.


Саме промах молодого вінгера став головним розчаруванням останніх хвилин для "Атлетіка". Також запам'ятався незарахований гол, де за Мадрид зіграв офсайд Гурусету, який прогавив лінію.


Без перебільшення "Реал" виживав останні 10-15 хвилин. Вихід Модріча трохи стабілізував опорну зону, але баски все одно володіли м'ячем, навішували, подавали кутові і програли. Їм категорично забракло забивного форварда, здатного перетворювати подачі на удари. Ну, а "Реал" наостанок ще й другий забив завдяки ідеальному удару Крооса, що вийшов з лави - так би мовити, зняли всі питання.


У таблиці перемога знову наблизила Мадрид до Барселони на відстань трьох очок. "Атлетик" залишився на 8-й позиції із 5 балами відставання від зони ЛЧ.


18-й тур Прімери. Більбао. "Сан-Мамес"


"Атлетік" - "Реал Мадрид" - 0:2


Голи: Бензема, 24, Кроос, 90


"Атлетік": Сімон - де Маркос (Лекуе, 76), Вівіан, Паредес, Берчіче - Саррага (Еррера, 67), Весга (Рауль Гарсія, 86) - Ніко Вільямс, Сансет (Муньяїн, 67), Беренгер (Гурусета, 67) - Вільямс


"Реал": Куртуа – Начо, Мілітао, Рюдігер, Менді – Вальверде, Камавінга, Себальос (Кроос, 85) – Асенсіо (Модрич, 73), Бензема, Вінісіус (Родріго, 86)


Попередження: Берчіче, 50, Вівіан, 58, Еррера, 88 - Камавінга, 62, Вінісіус, 76