21 січня 2023 21:28

Джерело: "Чим сильніший скандал навколо міністерства оборони Німеччини та танків Leopard, тим швидше Берлін змушений буде відправити їх в Україну, щоб зам'яти цю історію"

Фото - ua.depositphotos.com


Історик Олександр Фрідман у своєму телеграм-каналі написав про ситуацію з німецькими танами Leopard.

"Скандал навколо міністерства оборони Німеччини та танків "Леопард" набирає обертів. Der Spiegel стверджує, що інвентаризація танків була проведена ще на початку літа 2022-го року і показала, що Бундесвер на той момент мав 312 танків (99 з них перебували в ремонті, а один був відправлений на утилізацію.19 танків можна було при цьому відправити в Україну.

Якщо інвентаризація дійсно була проведена, а Der Spiegel підкреслює, що в його розпорядженні знаходяться її результати, то нинішній міністр Пісторіус опиняється в гранично неприємному становищі: або його підставила попередниця Ламбрехт, яка приховала інформацію про інвентаризацію, або він навмисно дезінформував пресу. те, що інвентаризація до нього не проводилася.

Здається, що на нас найближчим часом чекають нові подробиці, а виграти врешті-решт може саме Україна: чим сильніший скандал навколо міністерства оборони і танків, тим швидше Берлін змушений буде відправити "Леопарди" в Україну, щоб зам'яти цю історію".