19 січня 2023 22:43

Даріо СРНА: "Відчуваємо, що боремося не тільки проти росії, а й проти ФІФА"

Директор «Шахтаря» з футболу Даріо Срна розкритикував діяльність керівництва ФІФА.

«Увесь світ допомагає Україні, але ФІФА не допомагає у футболі. Це їхні обов’язки, а вони нічого не роблять. Те, як вони вчинили з нами – неправильно. Вони знищать нас. Ми не просимо гроші, які нам не належать: ми хочемо захистити клуб, який 17 разів виступав на груповій стадії Ліги чемпіонів.


Немає різниці, чи це ми, чи якась інша команда з всієї країни. Ми хочемо, щоб вони захистили УПЛ, але натомість відчуваємо, що боремося не тільки проти Росії, а й проти ФІФА.

Вони поводяться так, ніби їх це не хвилює. Що ми можемо зробити? Ми надто малі для них. Ми відновили нашу лігу самотужки. Втратили лише 2 клуби вищого дивізіону: «Десну» та «Маріуполь». Всі інші вижили. Чи можете собі уявити, що ФІФА спостерігає за цим всім, коли люди помирають, а футболісти грають під бомбами – але при цьому нічого не робить?


Ми усі дивились ЧС-2022: з одного боку ти бачиш усміхнених людей у Катарі, добре організований турнір та високий рівень футболу, а з іншого – вони не дозволяють президенту Зеленському виступити перед фіналом з меседжем про те, що відбувається.


Я запрошую їх в Україну на декілька днів. Хочу показати їм все, хочу допомогти це трохи відчути. Після цього, можливо, вони зрозуміють, що ми заслуговуємо на захист», – прокоментував Срна.