16 січня 2023 21:04

"Ньюкасл" включився в трансферні перегони за Мало Густо

19-річний правий захисник "Ліона" і молодіжної збірної Франції Мало Густо не просто витіснив у минулому сезоні капітана Лео Дюбуа зі стартового складу, тим самим посприявши трансферу Дюбуа до "Галатасарая", а й проводить потужний поточний сезон. Саме Мало Густо, разом з однолітками Раяном Черкі та Кастелло Лукебою – світла пляма "Ліона", що скотився в кризу, з якої Лорану Блану поки що не вдається знайти вихід. Тому не дивно, що за Густо, якого вже визнають одним із найперспективніших правих захисників Європи, шикується черга з топових клубів, повідомляє FootMercato.


Підтверджуючи інтерес мадридського "Реала" та "Барселони", "Баварії" та "Ювентуса", які потребують підсилення чи ротації на правому фланзі, а також представників АПЛ – тепер до "Тоттенгема" та "Челсі" (Ріс Джеймс отримав травму, а потім і рецидив, Аспілікуета старіє та здає), додався ще й перспективний "Ньюкасл".


Саме "сороки", за даними FootMercato, вже готові зробити хорошу пропозицію "Ліону", щоб переманити захисника, чий стиль та ігрові якості підходять "Ньюкаслу". До того ж новий власник англійського клубу Джон Текстор дуже високо відгукується про талант Густо та сподівається придбати Мало в літнє трансферне вікно, коли ціна на захисника молодіжної збірної Франції (7 матчів, 1 гол) може ще додатково знизитися. Оскільки контракт Мало з "Ліоном" діє до червня 2024 року. Проте, ліонці навіть у такій ситуації планують отримати за Густо не менше 30 мільйонів євро. Ймовірно, "Ньюкасл", який вже вигідно купив у "Ліона" бразильського опорника Бруно Гімараеша, подібна оцінка талантів Густо цілком влаштує.