16 січня 2023 09:00

Єгіше МЕЛІКЯН: "Якщо Петраков виявить гнучкість та повагу до футболістів, проблем у збірній Вірменії в нього не буде"

Напередодні було офіційно оголошено про призначення головним тренером збірної Вірменії екс-наставника національної команди України Олександра Петракова. Своєю думкою про це призначення поділився колишній головний тренер ФК "Львів" Єгіше Мелікян. Останній наразі очолює "Пюнік" і був визнаний найкращим тренером Вірменії за підсумками 2022 року.


- Особисто знаю Олександра Петракова, багато разів із ним спілкувався, часто контактував в період роботи в Україні. У нього дуже хороші людські якості, він професійно підходить до тренувального процесу. Враження тільки найпозитивніші.

Щодо призначення Петракова в збірну Вірменії, то тут він опинився в складній ситуації, наскільки йому вдасться з нею впорається, покаже тільки час. Я бажаю йому удачі в роботі з вірменською збірною.

- З молодіжними командами Петраков досягав серйозного успіху, з національними поки не склалося. Зі збірною Вірменії, особливо після роботи з командою України, які шанси зробити прорив?

-Я не дарма сказав, що у Петракова складна ситуація. У команди серйозні проблеми, пов'язані з поразками, через це психологічний стан команди залишає бажати кращого. Плюс попереду дуже важлива гра відбору на чемпіонат Європи проти Туреччини. Федерація футболу Вірменії дуже запізнилася з цим призначенням, не давши можливість Петракову мати повноцінний запас часу для підготовки до офіційних ігор.

- У Лізі націй збірна України впевнено у двох матчах обіграла Вірменію (3:0, 5:0 - Прим.). Це дає якусь перевагу Петракову?

- Ну тут не стільки перевага, скільки певний обсяг інформації, адже Петраков має уявлення про збірну Вірменії, оскільки сам її аналізував як тренер суперника. Тож плюс тут є, але мінусів теж, на жаль, багато.

- Наскільки Петракову вистачить авторитету знайти контакт зі старожилами команди? Тим паче, що в збірній України в нього був конфлікт із Русланом Маліновським, у якому тренер спочатку зайняв начебто жорстку позицію, але потім дав задній хід. Наскільки тут буде новому тренеру легко, враховуючи особливості вірменського темпераменту?

- "Знаючи гравців збірної Вірменії, можу сказати, що вони дуже виховані люди й великі професіонали, вміють із повагою ставитися до головного тренера. Нахабних непрофесіоналів у вірменській команді немає, там усі думають про результат і загальнокомандну роботу. Якщо Петраков буде гнучким і покаже свою повагу до футболістів, то думаю, що проблем у цьому напрямку в нього не буде. Петраков досвідчений тренер і вважаю, що має впоратися.


Фото - ФК «Пюник»