14 січня 2023 13:27

Хаві планує поставити на матч із "Реалом" схему 4-4-2. Араухо гратиме проти Вінісіуса, Гаві чи Педрі вийдуть ліворуч у півзахисті

Хаві внесе зміни до своєї тактики перед фіналом Суперкубку Іспанії.


У цьому матчі "Барселона" зустрінеться з "Реалом". За інформацією As, тренер каталонців планує замість звичної схеми 4-3-3 використовувати 4-4-2, при цьому позицію лівого несправжнього вінгера займе Гаві або Педрі. Таким чином, Хаві хоче повторити розстановку переможного матчу проти "Атлетіко" 8 січня (1:0).


Вважається, що схема із чотирма півзахисниками дозволить «Барсі» краще контролювати м'яч та знизить ризик швидких переходів суперника з оборони в атаку при втраті м'яча.


На правий фланг оборони Хаві хоче випустити Рональда Араухо, щоб той протистояв Вінісіусу Жуніору. У центрі захисту зіграють Жуль Кунде та Андреас Крістенсен, а ліворуч, швидше за все, Жорді Альба, хоча участь Алекса Бальді теж не виключена.


Очікується, що Серджі Бускетс, який розпочинав матч із «Бетисом» на лаві запасних, вийде на матч із «Реалом» у стартовому складі. На правому фланзі півзахисту має зіграти Усман Дембеле.


Ансу Фаті теж має вийти на цей матч, хоча Хаві бачить його запасним. Ймовірно, 20-річний гравець вийде у другому таймі.