13 січня 2023 20:21

Пауло Дібала: "Я став чемпіоном світу також завдяки Моурінью"

Аргентинський форвард "Роми" Пауло Дібала, вийшовши на другий тайм кубкового матчу з "Дженоа", приніс своїм голом перемогу "джало-россі" та прохід до наступного раунду, а після матчу розповів Sky Sport Italia, що Жозе Моуріньо – не просто великий тренер, частково в тому, що Дібала став чемпіоном світу, також є заслуга португальського фахівця, повідомляє football-italia.net – саме Моуріньо наполіг, щоб аргентинець, який став вільним агентом, переїхав до Риму з Турина, а результативність Пауло дала йому змогу потрапити в заявку збірної Аргентини на ЧС-2022 навіть із не повністю залікованою травмою:


– Ви знаєте, яким може бути значення тренера в історії не тільки футболу, а й гравців. Моуріньо виграв усе на клубному рівні, Жозе дуже хотів бачити мене в Римі, і навіть чемпіоном світу я став також завдяки йому. Я завжди буду віддавати всі сили йому і "Ромі", тому що вони допомогли мені. Звичайно, я набагато більше працював з Аллегрі – і Жозе, і Массіміліано виграли багато трофеїв, вони люблять залишатися на полі і намагаються зробити своїх гравців кращими.

Коли я перейшов до "Ювентуса", саме Аллегрі допомагав мені розвиватися, а Моуріньо робить те ж саме в "Ромі". Вони дуже схожі в плані характеру – дві приємні людини, які допомагають своїм футболістам і беруть на себе відповідальність, – резюмував Дібала, який забив 115 голів у 293 матчах за сім років у "Ювентусі", а у складі "Роми" в поточному сезоні відзначився вісім разів у п'ятнадцяти поєдинках.