13 січня 2023 17:27

CAS відхилив позов "Шахтаря" до ФІФА

Фото - ua.depositphotos.com


Спортивний арбітражний суд відхилив позов донецького "Шахтаря" щодо отримання компенсації за рішення ФІФА по автоматичному призупиненню контрактів з футболістами-легіонерами. Про це йдеться на офіційному сайті організації.


Нагадаємо, що після початку повномасштабної війни ФІФА дозволив гравцям-легіонерам українських клубів в односторонньому порядку призупиняти свої контракти. У донецькому клубі апелювали, що це призвело до економічних втрат, які складали близько 50 млн євро.


У своєму рішенні CAS відхилив апеляцію та підтвердив оскаржене рішення.


Паралельно у тому ж суді іншою комісією розглядався позов російських клубів "Зєніт", "Дінамо Москва", "Сочі", "ЦСКА Москва", "Краснодар", "Локомотів", "Ростов" та "Рубін" з аналогічного питання. Апеляція також була відхилена.


Обидві комісії підкреслили, що оскаржуване рішення є наслідком законної мети, у світлі Статуту ФІФА, і що прийняті заходи не були явно непропорційними та залишалися в межах дискреційних повноважень, наданих ФІФА швейцарським законодавством. Мотивовані арбітражні рішення наразі доопрацьовуються та будуть повідомлені сторонам найближчим часом.