12 січня 2023 11:08

"Моурінью намагався вмістити фаворита Абрамовича". Шевченко очолив рейтинг найгірших нападників "Челсі"

Лондонський Челсі в епоху Романа Абрамовича намагався здобувати кращих форвардів світу, проте не всі нападники заграли у складі «синіх».


Авторитетне англійське видання FourFourTwo склало рейтинг найгірших нападників Челсі в історії англійської Прем'єр-ліги. Британські журналісти найголовнішим провалом лондонського клубу назвали трансфер українського форварда Андрія Шевченка.

«Челсі виграв два титули поспіль, а Дрогба очолював схему 4-3-3. Потім Роман Абрамович підписав Шевченка, Моурінью відмовився від своїх вінгерів, намагаючись вмістити фаворита власника клубу, і грізну формулу Челсі було порушено.

«Челсі не отримав фантастичного Шевченка, який вселяв страх, який забив 28, 26 і 28 голів за останні три сезони в Мілані, а слабшу фігуру. Їхні витрати у розмірі 30 мільйонів фунтів принесли всього 22 голи у 77 матчах», – пишуть журналісти.


Рейтинг найгірших нападників Челсі в історії АПЛ за версією FourFourTwo

12. Кай Хаверц
11. П'єр-Емерік Обамеянг
10. Альваро Мората
9. Гонсало Ігуаїн
8. Алешандре Пато
7. Фернандо Торрес
6. Матея Кежман
5. Ромелу Лукаку
4. Адріан Муту
3. Радамель Фалькао
2. Кріс Саттон
1. Андрій Шевченко

Влітку 2006 року Челсі придбав Шевченка у Мілана за 30,8 мільйонів фунтів. Ця угода стала рекордною для АПЛ на той час. Український форвард виступав за синіх до 2008 року, після чого його орендували Мілан. За цей час у складі лондонської команди він провів 77 матчів, забив 22 м'ячі та зробив 10 асистів.