8 січня 2023 22:37

Радник президента "Вереса": "Хороший український гравець повинен мати свою ціну. Можливо, не мільйон, але й не за пляшку віскі він має торгуватися"

Радник президента «Вереса» Сергій Коваль розказав про важливість трансферів за гроші в українському футболі, а не на правах вільних агентів.


«Наразі це тенденція, адже відчувається дефіцит якісних футболістів. Всі клуби хочуть зберегти місце в УПЛ або потрапити туди, от знову ринок підігрівають амбітні «Полісся» та «Карпати». Я думаю, при працюючому ринку нормальним є перехід за кошти, адже в Україні багато років був аномальний перегин в кількості вільних агентів, який суттєво відрізняється від Західної Європи.

Хороший та якісний футболіст повинен мати свою ціну, хай, можливо, не мільйон, як у Франції чи Бельгії (про топ-4 чемпіонати промовчу), але й не за пляшку віскі він має торгуватися.

Хай це буде 20, 50, 100 тисяч умовних одиниць. Хай якісь гроші та відсотки з майбутніх трансферів, але ринок має працювати на оплатній основі. Це стимулюватиме дитячі школи, інвесторів, локальні клуби. Адже якщо якийсь клуб з умовної Херсонщини (дай їм боже миру) зможе продати гравця за 15 тисяч у «Верес», а «Верес» через сезон продасть за 150 тисяч гравця в «Зорю» чи «Динамо», то так буде добре всім, а головне – всьому нашому футболу», - сказав Коваль.