8 січня 2023 12:04

Вихованець "Динамо" Денис Балан: "Розглядав варіант лише в Україні. Над закордонними пропозиціями не працював"

Новачок “Вереса” Денис Балан прокоментував, чому обрав саме рівненський клуб:


– Як виник варіант із рівненською командою, та хто вийшов на тебе?


– Агент допоміг знайти цей варіант. Ми розглядали варіанти лише з України. Я повідомив своєму агенту про це і через один-два тижні він знайшов цю можливість.


– А чому ти обрав саме “Верес”? Які фактори найбільше вплинули на твій вибір?


– Багато факторів було. Ми вели перемовини з іншими клубами, але “Верес” виявився найспритнішим. Клуб був дуже наполегливим. Також я дуже багато знаю про команду, це, можливо, найважливіша причина, адже я перетинався раніше з багатьма хлопцями, які зараз грають за “Верес”.


Знаю, що там панує сімейна атмосфера. Коли я грав в “Інгульці”, то відчув, як атмосфера в команді впливає на гравців. Ця умова дає мені найкращі перспективи проявити себе.


Коли в команді все добре, гарні люди, а ми футболісти насамперед люди, то в такому колективі тобі хочеться працювати, розвиватися та викладатися на максимум. Атмосфера робить команду одним цілим. Тому цей фактор дуже важливий.


– Ти казав, що розглядав інші варіанти, можеш назвати клуби або лігу?


– Я вважаю, що зараз називати клуби некоректно. А пропозиції були з УПЛ, тому що я вирішив повертатися в Україну. Мене ж ніхто не виганяв зі Словаччини. В мене був контракт до 30 червня цього року. Всі були задоволені нашими відносинами, але я захотів повернутися додому, до рідних, адже важко знаходитися далеко від близьких та не бачити їх.


Особливо, коли в мене вагітна жінка. Це було дуже тяжко. Ми розглядали лише варіанти із поверненням у Прем’єр-лігу, але також були закордонні пропозиції. Я одразу повідомив агенту, що розглядати їх не буду. І ми почали працювати лише в напрямку УПЛ


Відзначимо, що у квітні 2022-го захисник покинув “Кривбас” і перейшов до чеського “МАС Таборско”. Після цього грав за словацьку “Злату Моравіце”. До трансферів ці закордонні чемпіонати Балан виступав також за “Чорноморець” та “Інгулець”.


Фото: НК "Верес"