6 січня 2023 12:47

Олександр АНДРІЄВСЬКИЙ: "Хотіли грати в Лізі чемпіонів, а на ділі не змогли здобути жодної перемоги в Лізі Європи"

Півзахисник "Динамо" Олександр Андрієвський прокоментував виступ київської команди у єврокубках цього сезону.


- Чи можна назвати провальним виступ у єврокубках у цьому сезоні? Або на такий підсумковий результат вплинули об’єктивні причини?

- Зараз важко сказати, що саме стало причиною такого негативного результату. Перш за все, у нашій країні триває війна, через що ми багато часу змушені були провести в дорозі, і від цього, безперечно, страждав тренувальний процес, підготовка була не такою якісною, як могла бути в рідних стінах, на своїй базі в Кончі-Заспі. Також морально було важко, оскільки всі хлопці переживали за свої сім’ї, дітей та батьків – і це теж дуже сильно впливало.

- Чи можливо було пройти Бенфіку в тих фізичних та психологічних кондиціях, в яких перебувала команда на той момент? Чого не вистачило в першу чергу?

- До фізичних кондицій на той момент жодних нарікань не було – ми були дуже добре підготовлені, проводили інтенсивні тренування, і жодних проблем із фізичною формою не було. А от психологічний стан, зважаючи на новини, які надходили з України, залишав бажати кращого.

При всьому цьому Бенфіка – дуже сильний опонент, якого за рівнем можна порівняти з Аяксом, проти якого ми грали за тренерства Олександра Хацкевича, а потім у тому сезоні амстердамці дійшли до півфіналу Ліги чемпіонів. Так от, враховуючи, як Бенфіка виступила на нинішньому груповому етапі (лісабонці посіли перше місце у групі з ПСЖ, Ювентусом і Маккабі з Хайфи. – прим. «УФ»), то лісабонцям цілком до снаги повторити шлях «Аякса» кількарічної давнини.

- У групі Ліги Європи Динамо набрало лише одне очко. Те, що команда не могла проводити домашні матчі в Києві та Україні загалом, сильно впливало психологічно?

- Звичайно, наших уболівальників не вистачало – це 100%. Але це не має бути виправданням. Нашою метою було грати в Лізі чемпіонів, а на ділі вийшло, що ми не змогли здобути жодної перемоги навіть у Лізі Європи. Як на мене, на це є свої причини, але не хочеться виправдовуватися за такий виступ.

- Як загалом оціните прийом у Польщі, де Динамо проводило домашні матчі в єврокубках?

- До прийому жодних претензій, усе було на найвищому рівні. Загалом, у Польщі дуже тепло прийняли як футбольні команди, так і наших громадян-біженців, які вимушені були втекти з України. І за це велика подяка Польщі за таку гостинність.

- Чи заходив після матчів президент клубу до роздягальні, спілкувався з футболістами та тренерським штабом?

- Так, президент завжди був разом із командою, часто заходив до роздягальні, причому як після перемог, так і після незадовільних результатів.