27 грудня 2023 13:53

Динамівські дебютанти першого півріччя. Від Дубінчака до Яцика

Завершилась перша половина сезону 2022/2023, в якій у складі «Динамо» дебютувало вісім гравців. Дехто з них закріпився в основному складі, дехто не зміг, а ще хтось повернувся до юнацького складу.


В цьому матеріалі ми детальніше розглянемо кожного динамівського дебютанта та оцінимо їхній вклад в результати команди.


Костянтин Вівчаренко №2

Позиція: лівий захисник

Вік: 20 років

Статистика: 22 матчі (УПЛ – 12, ЛЄ – 5, кваліфікація ЛЧ – 5), 1 гол + 2 асисти, 2 жовті картки. Зіграв 958 хвилин.


Вівчаренко розпочав свій перший сезон на дорослому рівні в ролі гравця, який виходив на заміни в кваліфікації ЛЧ. І з цією роллю Костянтин доволі непогано справлявся, віддавши асист на Караваєва в матчі проти «Фенербахче» та забивши свій дебютний гол у ворота «Штурму». Натомість в УПЛ Вівчаренко вийшов у старті в половині матчів і навіть зробив асист в поєдинку з «Рухом». В другій половині сезону Вівчаренко має залишитись гравцем який буде чередувати виходи в основі та на заміну.


Владислав Дубінчак №44

Позиція: лівий захисник

Вік: 24 роки

Статистика: 20 матчів (УПЛ – 10, ЛЄ – 4, кваліфікація ЛЧ – 6), 2 асисти, 3 жовті картки. Зіграв 1323 хвилини.


Дубінчак розпочав свій п’ятий сезон в УПЛ, але тільки зараз дебютував за рідний клуб. На початку сезону Владислав був основним лівим захисником команди, проте згодом почав ділити виходи в основі з Вівчаренком. В матчі з «Інгульцем» здійснив прорив до воріт суперника, який завершився голом Циганкова. В жовтні-листопаді Дубінчак пропустив п’ять матчів через перелом ребер. В першій половині сезону Влад зіграв найбільше хвилин серед дебютантів і швидше за все ця тенденція збережеться і в наступному році.


Владислав Кабаєв №7

Позиція: лівий вінгер

Вік: 27 років

Статистика: 17 матчів (УПЛ – 11, ЛЄ – 6), 2 жовті картки. Зіграв 1048 хвилин.


Кабаєв перейшов до «Динамо» із «Зорі» перед матчем третього туру УПЛ і одразу став основним лівим вінгером команди, яка шукала гравця на заміну Вербичу/Де Пені/Вітіньйо. Щоправда із 14 матчів які Влад розпочав у старті, до кінця від дограв лише дві гри. Здебільшого Кабаєв ставав першим гравцем якого змінював тренер. І хоча вінгер виділявся активністю в атакувальних діях, результативними діями не відзначався. І якщо й в другій половині сезону Кабаєв продовжить грати не допомагаючи команді забитими м’ячами, то він може втратити місце в основному складі команди.


Джастін Лонвейк №22

Позиція: центральний півзахисник/лівий вінгер

Вік: 23 роки

Статистика: 10 матчів (всі в УПЛ), 1 гол, 1 жовта картка. Зіграв 499 хвилин.


Лонвейк став гравцем «Динамо» після трансферу з данського «Віборга». І хоча він не був заявлений на єврокубки, в УПЛ нідерландець встиг провести 10 матчів, порівну розподіливши матчі на позиціях центрального півзахисника та лівого вінгера. В матчі з «Олександрію» Лонвейк забив дебютний гол за киян, потужно пробивши після передачі Циганкова. В останніх чотирьох матчах перед зимовою перервою Джастін виходив у основному складі. В новому році продовжить конкурувати за місце в основі з Шепелевим, Кабаєвим та можливо Шапаренком. І здається шанси стати основним зліва в атаці в Лонвейка непогані.


Кахім Перріс №9

Позиція: правий/лівий вінгер

Вік: 22 роки

Статистика: 7 матчів (УПЛ – 6, ЛЄ – 1). Зіграв 88 хвилин.


Перріс перейшов до «Динамо» зі словенського «Копера», але стати гравцем хоча б ротації не зумів. Проблемою ямайця стало те, що його основна позиція правий вінгер, а в «Динамо» там грає Віктор Циганков. Найбільше ігрового часу Кахім отримав у матчі проти «Кривбасу» (25 хвилин). За відведений йому час Перріс запам’ятався активністю в матчі з АЕКом , яка допомогла команді зрівняти рахунок. Можливо після проходження зборів разом з командою Перріс отримуватиме більше ігрового часу в весняній частині сезону.


Антон Царенко №37

Позиція: атакувальний півзахисник

Вік: 18 років

Статистика: 2 матчі (всі в кваліфікації ЛЧ). Зіграв 18 хвилин.


Наймолодший дебютант в нашому списку, двічі вийшов на заміну в програних матчах «Бенфіці». Після чого повернувся до юнацької команди, за яку зіграв 10 матчів, забивши чотири м’ячі. Весною швидше за все продовжить грати за команду U-19, очікуючи на свій шанс в наступному сезоні.


Самба Діалло №30

Позиція: лівий вінгер

Вік: 19 років

Статистика: 2 матчі (всі в ЛЄ), 1 жовта картка. Зіграв 11 хвилин.


Сенегалець лише в жовтні повернувся до розташування «Динамо», проте встиг вийти на заміну в матчах проти АЕКу та «Фенербахче». Самба продовжив грати за команду Ігоря Костюка, де двічі відзначився в шести матчах. Зважаючи на проблеми на лівому фланзі атаки, Діалло може вже весною дебютувати в УПЛ.


Олександр Яцик №14

Позиція: центральний півзахисник

Вік: 19 років

Статистика: 1 матч (кваліфікація ЛЧ). Зіграв 1 хвилину.


Капітан юнацької команди «Динамо» зіграв за основну команду менше хвилини в гостьовому матчі проти «Бенфіки», що було більше авансом на майбутнє, ніж шансом себе зарекомендувати. Олександр продовжив виступати в юнацькому чемпіонаті, де в 11 матчах забив 5 голів. В другій половині сезону продовжить виступати за юнацький склад, а вже в наступному сезоні можливо отримає шанс в основній команді «Динамо».