24 грудня 2022 11:58

Арбітр фіналу ЧС-2022 Шимон Марчиняк відповів на критику французів

Арбітр фіналу ЧС-2022 Шимон Марциняк відповів на критику французького видання L'Équipe, яке поставило польському арбітру за роботу два бали за шкалою від 1 до 10.


Суперечливий епізод стався на 108-й хвилині екстратаймів, коли нападник Ліонель Мессі спрямував м'яч у ворота французів. Двоє гравців збірної Аргентини залишили лаву запасних і вибігли на поле. Це сталося до того, як м'яч перетнув лінію воріт.


Чомусь французи не згадали про цю фотографію, на якій видно, як на полі перебувають сім їхнії запасних гравців, коли Мбаппе забиває один із голів, - сказав арбітр, діставши телефон і показавши журналістам фотографію.


Щоб скасовувати взяття воріт, ситуація повинна впливати на гру. А який вплив був у тих, хто просто стрибав на полі? Це намагання виправдати свою невдачу, адже добре відомо, що потопаючий хапається за соломинку.


Є серйозні газети, а є ті, які шукають піару. Мені писали друзі, боси, які керують арбітражем у Франції. Eurosport та Canal+ поставили нам високі оцінки, - цитує Марциняка Sportowe Fakty.