24 грудня 2022 10:29

Хавбека "Шахтаря" запропонували чотирьом клубам АПЛ

Фото - ua.depositphotos.com


Ряду клубів англійської Прем'єр-ліги було запропоновано підписати 22-річного вінгера «Шахтаря» Тете, котрий зараз на правах оренди виступає за французький «Ліон».


Бразилець після початку повномасштабної фази російсько-української війни скористався циркуляром ФІФА, через який зараз «гірники» звернулися до Спортивного арбітражного суду, та підписав тимчасову угоду з французьким клубом.


Після приходу на посаду головного тренера «Ліона» Лорана Блана ігрова практика у Тете пішла на спад, і загалом «ткачі» не проти, щоб бразилець залишив їхній клуб уже в січні, незважаючи на термін оренди, розрахованої до кінця сезону.


Повідомляється, що підписати Тете на умовах оренди з метою укладення надалі повноцінної угоди було запропоновано як мінімум чотирьом клубам англійської Прем'єр-ліги - «Арсеналу», «Вест Хему», «Ньюкаслу» та «Тоттенхему».


Поки що неясно, чи погодиться хоча б один із цих клубів задовольнити вимоги бразильця щодо зарплати. Також незрозуміло, чи зможе «Шахтар» претендувати на отримання компенсації за трансфер свого вінгера, оскільки контракт із ним у «гірників» спливає за рік, 31 грудня 2023-го.


За «Ліон» у нинішньому сезоні Тете провів 13 матчів, забив 5 м'ячів та віддав 3 результативні передачі.