23 грудня 2022 12:54

ФІФА розпочала розслідування того, як відомий шеф-кухар потрапив на поле після фіналу ЧС-2022

ФІФА розпочала розслідування того, як популярний у соціальних мережах шеф-кухар і ресторатор Нусрет Гекче та інші сторонні отримали доступ до поля після фіналу чемпіонату світу в Катарі, передає The Guardian.


Турецький шеф-кухар, який володіє кількома ресторанами Nusr-Et у таких містах, як Лондон, Дубай та Нью-Йорк, тримав, цілував і робив свій фірмовий жест посипання солі на кубок світу після того, як Аргентина стала чемпіоном світу.

Трофей може тримати в руках лише обрана група людей, включаючи переможців турніру та офіційних осіб ФІФА.

"Після перевірки ФІФА встановлює, як люди отримали неправомірний доступ на поле після церемонії закриття на стадіоні Лусаїл 18 грудня. Будуть вжиті відповідні внутрішні заходи", - йдеться у заяві Федерації.

Президент ФІФА Джанні Інфантіно відвідав один із ресторанів Гекче в Дубаї в січні 2021 року, де його можна було побачити поруч із шеф-кухарем, який імітує його фірмову позу із сіллю.

Гекче опублікував відео під час чемпіонату світу, на якому він обіймає Інфантіно. Пізніше він був помічений на VIP-місцях разом з бразильськими легендами Роналдо, Роберто Карлосом і Кафу.