22 грудня 2022 23:37

"Він яскравіший за Буяльського". Українські тренери оцінили перспективи Таллеса посилити "Динамо" або "Шахтар"

Українські тренери в коментарі FanDay.net поділилися думкою про перспективи півзахисника "Руху" Таллеса перейти до одного з українських грандів.


Юрій Гура: Відразу скажу, що Буяльський сильніший за Таллеса. Не впевнений, що він зміг би нав'язати йому конкуренцію, це футболіст зовсім іншого плану, і у кожного тренера свої принципи. Футболіст за кожного тренера розкривається по-своєму. Я вважаю, що Буяльський – це найкращий футболіст України на цій позиції.

Щодо Шахтаря. Знову ж таки, Судаков – класний футболіст. Якщо вибирати з цих клубів, я думаю, Таллес все-таки більше підходить Шахтарю. Як на мене, він зміг би нав'язати конкуренцію Судакову та Бондаренку. Ці хлопці мені подобаються ще з U-19, а Таллес – доросліший футболіст.

Ігор Климовський: Буяльський більш силовий футболіст, Таллес пластичніший, м'якше працює з м'ячем, може віддати ідеальну передачу. Думаю, Таллес міг би вписатися в Динамо на місце інсайда в середині поля під нападником, де він зараз грає в Руху.

Я не можу сказати, що він зараз сильніший за Буяльського, але хлопець рве. Тим більше, він молодший за Буяльського і йому є куди рости. Думаю, мине ще рік і Таллес заграє, можливо, навіть у Динамо.

Тепер перейдемо до Шахтаря. Думаю, Таллес точно не гірший від Бондаренка та Судакова. Вони десь на одному рівні. Якщо вибирати із цих команд, напевно, Таллесу більше підійде Шахтар. Донецька команда більше працює із м'ячем, грають через пас. Це стиль Таллеса. Тим більше, раніше у Шахтарі розкривалися багато бразильців.

Наразі Таллес вже переріс Рух. Думаю, якщо його вже помітили, то пропозиції щодо нього надійдуть. Спочатку він має пограти за наших грандів, щоб його помітили у Європі.

Олег Федорчук: Звичайно, Таллес яскравіший за Буяльського та інших динамівців у центрі поля. Він технічніший і перспективніший. Буяльський тільки зараз засяяв, але згадаймо Буяльського чотири роки тому. Талесу лише 24 роки, а Буяльському 29. Плюс Буяльський уже добре знає партнерів і може грати з ними наосліп. До того ж, у рівних командах легше грати.

Думаю, Таллес зможе нав'язати конкуренцію у Динамо. Але! Динамо – це один із небагатьох клубів, де іноземцям надскладно. Не знаю чому.

Судаков, Бондаренко, Тотовицький, Криськів із Шахтаря? Вони всі різні, якщо порівнювати із Таллесом. Наші футболісти – це обсяг та командна гра, а Таллес звик грати більше індивідуально. З погляду яскравості Таллес виглядає сильнішим за них, але футболісти Шахтаря беруть обсягом і у них рівніша гра. Я вважаю, що Таллесу в Шахтарі буде важче, ніж у Динамо, бо там більше гравців, що атакують. А у Динамо явно не вистачає яскравих індивідуальностей в атаці.

Таллес здатний посилити і Динамо, і Шахтар. Але якщо вибирати, куди переходити – то до Динамо, хоча адаптація легіонерів там чомусь відбувається складно. Також я наголошу, що Таллес не побоявся повернутися в Україну на відміну від інших легіонерів, грає і не смикається, як ті ж іноземці Дніпра-1, які просто фізично бояться тут перебувати.

Думаю, він уже переріс Рух. Через рік я бачу Таллеса у клубі, який грає у єврокубках. Не здивуюся, якщо він опиниться в агресивному Дніпрі-1 чи в цікавій Олександрії, де може стати лідером. Хоча, знаючи президента Руху, трансфер Таллеса буде для багатьох головним болем. Дешево його не відпустять, а грішми зараз ніхто не розкидається. Як на мене, Таллес зараз коштує 5-7 мільйонів.


Фото: "Рух"