22 грудня 2022 23:04

З Європи – в Азію: завтра Росія може остаточно залишити світову футбольну еліту

Фото - ua.depositphotos.com


Вже зовсім скоро російський футбольний союз може від'єднатися від УЄФА і перейти до Азіатської футбольної конфедерації. Футбольна влада Росії готова піти на таке рішення.


Вже завтра, 23 грудня, має відбутися засідання виконавчого комітету російського футбольного союзу, на якому буде порушено питання про перехід РФС з УЄФА до АФК.

Як повідомляє видання Спорт-Експрес, ймовірність такого рішення дуже висока. Механізм цього процесу можна запустити вже завтра за підсумками засідання. Якщо це все-таки відбудеться, то завершитися цей захід може у березні.

Таким чином можна зазначити, що санкції від УЄФА, які були накладені на РФС після початку повномасштабної війни Росії проти України, досить швидко показали свою дію.

Усунення російських кубів з єврокубків та національної збірної від міжнародних змагань змушує місцеву футбольну владу шукати шляхи відходу та приймати такі непопулярні рішення.

Очевидно, що, покинувши УЄФА, російський футбол потрапить у ще більш важку ситуацію, оскільки АФК за рівнем свого розвитку значно відстає від провідного союзу футбольних асоціацій.