20 грудня 2022 13:08

УЄФА не зможе виключити СК "Дніпро-1" з єврокубків: журналіст озвучив низку причин

Ведучий програми "ТаТоТаке" Михайло Співаковський заспокоїв усіх вболівальників дніпровського клубу.


"УЄФА не може виключити СК Дніпро-1 з єврокубків, бо це не її юрисдикція. Є спеціальна палата по вирішенню спорів і це палата ФІФА, яка вже цю проблему підіймала, коли була знаменита справа Джаби Канкави. Тоді СК Дніпро-1 нормально "покошмарили", але формально він якось "відмився".

Зараз, враховуючи, що структурно і юридично у клубі нічого не змінилося, важко уявити, що ця штука піде по другому колу. Це перше.

Друге. Навіть якщо ця палата спорів доведе, що СК Дніпро-1 і Дніпро мають певну автентичність, вони не можуть виключити команду з єврокубків і дискваліфікувати. Оскільки почнуться скарги, позови, судові засідання і це затягнеться надовго.

Третє. Щодо того, що там "стирчать вуха УАФ". Це дивно, адже свого часу саме УАФ захищала СК Дніпро-1 перед ФІФА, коли треба було довести, що СК Дніпро-1 не Дніпро. І коли УАФ ліцезувала СК Дніпро-1 – вона фактично визнала, що це новий клуб. І зараз йти проти самих себе трохи дивно", – сказав Співаковський у програмі "ТаТоТаке".

До слова, раніше Сергій Болотніков заявив, що в УЄФА надійшла скарга щодо того, що СК Дніпро-1 це старий футбольний клуб Дніпро. На його думку, це справа рук УАФ, яка веде війну з власником дніпровських команд Ігорем Коломойським.