14 грудня 2022 20:17

В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Нічого нового в сенсі тактичних задумів та організацій гри ЧС-2022 не дав. Віддали м'яч супернику, сіли в блоки в обороні, чекаємо на помилку суперника і відкритий простiр в зонах"

Футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло у своєму Facebook ділиться своїми враженнями від ЧС-2022.


"Аргентина-Хорватія 3:0


Цим зіграним матчем можна починати підбивати підсумки. Нічого нового у сенсі тактичних задумів та організацій гри цей чемпіонат не дав. Є футбольне прислів'я в наших широтах, - граємо від грубки. Віддали м'яч супернику, сіли в блоки в обороні, чекаємо на помилку суперника і відкриті простори в зонах.


Такий стиль гри тренери збірних обрали не від хорошого життя. Для іншого методу гри є дефіцит виконавців. Останні роки футбол став більш інтенсивним та атлетичним. Гравці оборони грають із неймовірною концентрацією та індивідуальними діями зламати блоки складно. Та й немає поки що на горизонті таких обдарованих гравців (Мессі не в рахунок - це інопланетянин).

Чекав на нового від бразильців. Але, на жаль, піч у них виявилася дірявою. Аргентина? У цієї команди особлива хімія в роздягальні - літає дух Марадони. Від матчу до матчу додають у всіх компонентах гри. Франція? Велика моя надія на супер-фінал. Сьогоднішній матч проти Марокко носить більше політичного підґрунтя, ніж футболу. І це цікаво частково. Чекаю на фінал…

P.S. Я скривджений на збірну Італії та Німеччину. Обікрали футбол. Одні не вийшли, інші піжони.