13 грудня 2022 10:43

Олег ФЕДОРЧУК: "На Хорватію не буде так тиснути результат, як на аргентинців"

Сьогодні відбудеться перший півфінальний поєдинок ЧС-2022, в якому зустрінуться Аргентина і Хорватія. Своїми очікуваннями від цього протистояння з порталом «Рейтинг Букмекерів» поділився відомий футбольний експерт Олег Федорчук.


— Почну з того, що до чемпіонату світу, коли ми не бачили справжньої картини, я припускав, що у фіналі зіграють Аргентина та Франція, — розповідає Федорчук. — Але під час турніру я для себе замінив Аргентину на Бразилію, яка у групі виглядала дуже переконливо.


Проте у матчі 1/4 фіналу проти Хорватії за рахунку 1:0 наставник бразильців Тіте зробив грубу помилку. Потрібно було посилити атаку, а тренер почав зображати щось оборонне.


Хорвати пішли ва-банк, діючи по суті у чотири нападники – і досягли свого. Хоча ключовим моментом зустрічі став епізод за кілька хвилин до закінчення основного часу, коли Неймар не зміг якісно розпорядитися м’ячем під час перспективної контратаки бразильців.


Що стосується вже півфіналу – то Аргентина, на мій погляд, має вищі шанси. У них кращий стан, оскільки більше майстерних виконавців. Втім, не можна ігнорувати той факт, що Хорватія є однією з найдосвідченіших збірних на цьому чемпіонаті світу.

До того ж балканці вже виконали своє завдання – пройшли до четвірки найкращих команд мундіалю. На них не буде так тиснути результат, як на аргентинців…


Але я все ж віддаю перевагу латиноамериканській збірній, в якій Ліонель Мессі зголоднів до справжнього лідерства. На мій погляд, він зіпсував собі кінцівку кар’єри переходом до «ПСЖ». А у збірній Мессі набуває ті лідерські якості, що були у нього в «Барселоні».


Поставлю на перемогу Аргентини з рахунком 2:1. Разом з тим я не чекаю на такий яскравий футбол, котрий був у поєдинках чвертьфіналу ЧС-2022.