10 грудня 2022 14:25

"Так і має грати ЦЗ команди, що постійно зіштовхується з автобусами". Блогер похвалив Забарного і висловив думку, що йому слід покращити

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився рейтингом гравців чемпіонату України за забігами з просуванням. До переліку потрапив і захисник "Динамо" Ілля Забарний:


- Лідери сезону УПЛ

Забіги з просуванням/90

Оскільки ігровий час різний, то цікаво порівняти показники в перерахунку на 90 хвилин. Тут серед лідерів відбуваються деякі зміни...

4. Сергій Мякушко (Колос) - 3.55/90
988 хвилин ігрового часу

Доволі неочікувано бачити тут 29-річного вінгера Колосу, але він найближче до лідерів.

3. Михайло Мудрик (Шахтар) - 4.13/90
960 хвилин

Лише троє гравців перевершують показник в 4 ведення. Досить дивно бачити таку кількість у вінгера топ-клубу УПЛ, адже за логікою мають бігати люди, що грають нижче.
Тут, мабуть, бажання Йовічевича максимально, як це можливо, порівняти механіку гри ЛЧ з УПЛ. Типу в матчах УПЛ готувати до соло Мудрика в ЛЧ.
Якщо говорити мовою цифр, то Шахтар за рік втратив у володінні, тривалості середнього володіння та кількості позиційних атак. А кількість повернень м’яча навпаки зросла. Є думка, що не в останню чергу це сталося і заради Мудрика, щоб більше з нього витискати.

2. Ілля Забарний (Динамо) - 4.55/90
1286 хвилин

Ілля лідер за сумою (65), але тут 0.03/90 забігами поступається. Аномалії в такій кількості немає, так і має грати ЦЗ команди, що постійно стикається з автобусами.
Наступний етап - покращення конверсії, що б ці ривки не завершувалися пасами в зону звідки Ілля і прибіг.

1. Георгій Судаков (Шахтар) - 4.58/90
982 хвилини

Йовік фактично скопіював свій плейбук часів Дніпра-1 з поправкою на наявність Мудрика. Судаков часто спускається нижче та приймає передачі в позиції фулбека. Звідти в основному і відбувається просування. Фулбек (Михайліченко) в цей час може займати дуже високу позицію, створюючи варіативність нападу.
Чому саме Судаков такий активний, а не Бондаренко (1.88/90)? Впершу чергу через Матвієнка (7 місце, 3.15/90 забігів) - він ЛЦЗ. Ліва частина поля в Шахтаря є провідною.