7 грудня 2022 20:48

Шаман Погба: "Доніс до Поля, що ми лише гості на цій планеті. Матеріальні блага не матимуть значення після смерті"

Шаман Поля Погба розповів про свої стосунки із футболістом.


«Нас познайомив спільний друг, коли Поль ще грав у Ювентусі і збирався перейти в Манчестер Юнайтед. Потім ми час від часу спілкувалися телефоном і двічі бачилися в Манчестері.


З Полем ми говорили про Корани, про молитви, які ми повинні читати щодня, про духовні теми. Я зміг донести до нього той факт, що ми лише гості на цій планеті, що матеріальні блага, накопичені за час нашого існування, не матимуть жодного значення після нашої смерті. Єдине, що залишиться від нас, – це все добро, зроблене для людей, що нас оточують, і нужденних.


Поль – щедра, цілісна і дуже розумна людина. Він може дати багато грошей, але не будь-кому і не просто так. Через мене він протягом кількох років щомісяця купував 10 тонн рису для села у Сенегалі. Він також профінансував встановлення систем для підведення води до школи та брав участь у реконструкції та ремонті кількох мечетей.


Під час локдауну навесні 2020 року я розповів йому про становище бездомних, які мешкають у Порт-де-ла-Шапель у Парижі в дуже важких умовах, і він надіслав для них гроші.


Мені погано бачити, що люди, які представлялися його друзями, сьогодні звинувачують його в тому, що він просив мене накласти закляття на Кіліана Мбаппе. Все це не має жодного сенсу.


У мене склалося враження, що ця історія з чаклунством дозволила деяким людям забути про найголовніше: Поль був викрадений і наражався на загрози з боку озброєних людей, які вимагали від нього виплати кількох мільйонів євро», – сказав Бірам Д.


Під час слухань у поліції у серпні Погба висловився про своє ставлення до шамана: «Я зробив йому кілька пожертвувань, щоб він міг відправити їжу та інші продукти до Африки, щоб допомогти людям, які опинилися у скрутній ситуації. Пізніше я дізнався, що він виявився шарлатаном, який лише брав гроші».

У відповідь на це Бірам заявив: «Перед поліцією Поль, можливо, вважав за краще дистанціюватися від мене. Зі свого боку, я відмовляюся очорняти його ім'я та пам'ятаю його як прекрасну людину».