7 грудня 2022 13:04

"Після періоду в "Зорі" мені надійшло багато пропозицій": екс-форвард луганчан – про зліт кар'єри завдяки Прем'єр-лізі

Екс-форвард Зорі Аллах'яр Сайядманеш, який зараз виступає за Халл Сіті, в інтерв'ю розповів про піднесення своєї кар'єри після виступів за український клуб.


21-річний іранський нападник розповів, що отримав пропозицію перейти до англійського Халл Сіті після того, як закінчилася його орендна угода з командою з Луганська, де він відіграв півтора сезони. Права на футболіста тоді належали турецькому Фенербахчі.


«Я добре виступив у Зорі. Після цього надійшло багато пропозицій із різних країн. Халл Сіті був одним із варіантів. Спочатку ми поговорили із президентом нашого клубу, а потім відбувся мій перехід. Я полюбив англійський футбол і дуже щасливий тут», – цитує видання TrtSpor.


Нагадаємо, що Сайядманеш приєднався до Зорі на старті сезону 2020/2021 у віці 19 років. Спочатку він не був гравцем стартового складу команди Віктора Скрипника. Тоді в пресі була інформація, що іранець протеже агента Вадима Шаблія і прийшов до команди без згоди тренера.


Проте вже перед завершенням свого періоду кар'єри у Зорі без цього гравця неможливо було уявити команду. Незважаючи на молодий вік, він став її справжнім лідером на полі та видав безліч яскравих матчів як в УПЛ, так і в єврокубках.

На жаль, взимку 2021 року Зоря не змогла знайти фінансову можливість викупити контракт іранця. Усього за Зорю він провів 52 гри у всіх турнірах, у яких забив 15 голів та віддав шість гольових передач.