7 грудня 2022 11:17

Легенда "Челсі" назвав головну проблему Миколенка в АПЛ

Ешлі Коул – екс-захисник Арсенала, Челсі та збірної Англії, який нині працює асистентом Френка Лемпарда в Евертоні – проаналізував виступи Віталія Миколенка.


"Миколенко раніше грав у команді, яка використовувала низький блок в обороні, тому нам потрібен час, щоб вселити у Віталія впевненість. Він повинен знати, що може сміливо йти вперед, адже потрібний команді в атаці.


Ми бачимо, що позиція крайнього захисника еволюціонувала. Тепер вони повинні не лише захищатися, а й допомагати в атаці – робити навіси, віддавати передачі до штрафного майданчика, забивати голи. Ми постійно підштовхуємо Миколенка до цього.


Я бачу у ньому та Паттерсоні бажання вчитися. Вони демонструють великий ентузіазм і бажання. Вважаю, що вони поступово стають кращими. Їм потрібно грати, щоб усвідомити ці помилки, тоді ми можемо їх виправити під час тренувань", – цитує Коула Liverpool Echo.


У сезоні 2022/23 Миколенко є стабільним гравцем основи Евертона. Українець зіграв 15 матчів в АПЛ без результативних дій. Загалом у футболці "ірисок" 23-річний оборонець провів 31 поєдинок, забив 1 гол.