6 грудня 2022 11:58

Правоохоронні органи Словаччини за розшуковим запитом Росії затримали військовослужбовця ЗСУ, який є громадянином РФ

Фото - ua.depositphotos.com


Журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook розповів про затримання українського військового на території Словаччини.


- 14 жовтня правоохоронні органи Словаччини затримали військовослужбовця ЗС України Альберта Зубрилина, громадянина РФ за розшуковим запитом Російської федерації.

Зубрилин у складі свого підрозділу прибув до Словаччини згідно з наказом для проходження курсу бойової підготовки.

Незважаючи на чисельні звернення товаришів затриманого, Зубрилин досі залишається затриманим у Словаччині.

Зубрилин є діючим військовослужбовцем, який уклав контракт з ЗСУ, я пишу це на прохання нашого офіцера, який доклав усіх зусиль, щоб домогтися звільнення свого підлеглого бійця.


Повідомляю правоохоронні органи Словаччини врахувати, що видача Зубрилина до РФ неможлива, і найкращим способом встановити усі обставини, на підставі яких він був затриманий, це повернути українського військовослужбовця до України, і передати усі наявні матеріали, які стали підставою для затримання, до правоохоронних органів України. Затягування вирішення цього питання під час страшної війни не має виправдання.

Було б логічно, якщо б влада Словаччини, нашого доброго союзника у війні, пояснила причини такого тривалого затримання українського військовослужбовця, чиє це рішення та що саме стало підставою, і хто конкретно взяв на себе відповідальність утримувати людину під вартою такий тривалий час.