5 грудня 2022 14:49

Енріке – журналістам про критику гри збірної: "Ви концентруєтеся на негативі. Іспанія грає напрочуд добре, крім 10 хвилин з Японією. Ми не збираємося змінюватися"

Луїс Енріке відповів журналістам на критику гри збірної Іспанії.


Про стиль збірної

«Ми не збираємось змінювати ідею. Але це не означає, що ми маємо домінувати всі 90 хвилин, тому що ми граємо проти команд високого рівня, гравців та тренерів. Ми не одні граємо.

Якщо говорити про виступ на чемпіонаті світу, то Іспанія грає напрочуд добре, за винятком 10 хвилин [у матчі з Японією]».


Про те, чи планує Іспанія частіше грати довгими передачами


«У світі футболу явно існує дезінформація. Наша мета – доставити м'яч уперед із найкращими умовами. Гравець вирішує, якщо потрібно зробити довгий пас, він його зробить. Все дозволено, але ми гратимемо так само, ми не збираємося змінюватися».

Про те, чи добре збірна справляється з невдалими моментами


«Ще одне кліше. Відповідь проста. Ви обговорюєте 10 хвилин гри. Японія перевершувала нас лише 10 хвилин, ми зіграли майже 300. У міру просування турніру таких хвилин буде більше, ми не одні граємо.


Я фокусуюсь на позитиві. Ви концентруєтеся на негативі. Ми на турнірі, де рахунок впливає на ризики. Іспанія завжди приймає їх. Навіть якщо ми перемагаємо, продовжуємо атакувати», – заявив тренер збірної Іспанії.