30 листопада 2022 23:06

Мексика переграє Саудівську Аравію, але з групи не виходить

Фото - ua.depositphotos.com


Обидві збірні у заключному турі влаштовувала лише перемога. Проте, якщо три очки гарантували саудитам вихід із групи, то Мексика мала очікувати результат паралельного матчу. Перед третім туром у Саудівської Аравії, Польщі і Аргентини було по три очки, а у Мексики - одне.


Тренери стартовими складами не здивували і випустили всіх найкращих на даний момент, якщо не враховувати травмованих та дискваліфікованих. Можливо, хтось у стартовому складі бачив Гутьєрреса, але Херардо Мартінес випустив Пінедо, який мав замінити Гуардадо.


Команди не стали приглядатися одна до одної і вже на старті протистояння обмінялися моментами. Потужний удар Веги парирував Аль-Оваїс, а через декілька хвилин міг відкривати рахунок Канно. Проте, роботи у Очоа не було, адже гравець збірної Саудівської Аравії пробив вище воріт. Під середину тайму темп сповільнився, але матч не можна було назвати нудним.


Мексиканці виглядали цікавіше, але відсутність акцентовано завершального удару не дозволяв цій збірній вперше на турнірі відзначитися. До того ж, представники Північної Америки у більшості атаках грали одноманітні і до цього суперник був готовий. Щодо Саудівської Аравії, то від підопічних Ерве Ренара очікували більш агресивної гри у заключній третині поля. Лише заключні десять хвилин у таймі саудити зіграли на високому рівні. На перерву команди пішли без голів, хоча у компенсований час хорошу можливість мав Аль-Хассан, але йому забракло точності.


Розмова з тренером пішла на користь мексиканцям, які відразу після перерви відкрили рахунок. Після подачі з кутового Монтес п'ятою продовжив на Мартіна, який забив у порожні ворота. Цей гол додав гостям впевненості у власних силах і через п'ять хвилин Чавес збільшив перевагу Мексики. Хавбек зі стандарту з метрів 25-ти пробив точно у праву дев'ятку!


Підопічні Мартінеса не зупинялися, адже їм варто було забивати ще. Мартін втретє відправив м'яч у сітку, але арбітр зафіксував положення поза грою. З огляду на результат паралельного матчу мексиканці були на відстані одного голу від плей-оф. З кожною хвилиною ігрова перевага мексиканців ставала все більш відчутною, але реалізувати свої моменти Чавес та Мартін не змогли.


На 89-й хвилині Антуні реалізував вихід один на один, але у нього було положення поза грою. У компенсований час Аль-Давсарі поховав всіх надії збірної Мексики - 1:2.


У підсумку, матч завершився перемогою Мексика, але ця збірна не вийшла з групи. Дуже прикро за мексиканців, адже вони у другому таймі зіграли блискуче.


Чемпіонат світу, третій тур, група С. Лусаїл, "Лусаїл Стедіум"


Саудівська Аравія - Мексика 1:2


Голи: Аль-Давсарі (90+5) - Мартін (48), Чавес (53)


Попередження: Альварес (16), Аль-Шехрі (28), Аль-Хассан (34), Тамбахті (52), Маду (81)


Мексика: Очоа - Санчес, Монтес, Морено, Гальярдо - Альварес - Пінеда (Хіменес, 77), Чавес - Лосано, Мартін (Родрігес, 77), Вега (Антуні, 46)


Саудівська Аравія: Аль-Оваїс - Тамбакті, Аль-Болеахі (Шарахілі, 37), Аль-Амрі - Абдулхамід, Аль-Хассан (Маду, 46), Канно, Аль-Ганнам - Аль-Бурайкан, Аль-Шехрі, Аль-Давсарі.