29 листопада 2022 15:55

Ігор КОСТЮК: "Молоді гравці вже розуміють, що ми від них вимагаємо. Є прогрес у цьому плані"

Головний тренер «Динамо» U-19 Ігор Костюк прокоментував гру своїх підопічних у грі з «Металістом» (5:0).


– Це була найскладніша половина сезону для команди у вашій кар’єрі?

– Ситуація така зараз в країні, ви бачите. Тривоги, переносяться матчі, багато команд не дограло свої матчі. Ми всі свої матчі зіграли, там зі затримками чи ні, але така ситуація, тому треба підлаштовуватися під неї.


– Загалом, цією частиною сезону ви задоволені?

– Ну, знаєте, це відбувається процес становлення футболістів, перехід переходу з дитячого футболу в дорослий. У цілому, можна занести собі в актив (першу частину сезону – прим.). Вже команда і молоді гравці розуміють, що ми від них вимагаємо. Є прогрес у цьому плані.


– У вас була підсумкова промова. Що ви сказали гравцям?

– Те, що дитячий футбол вже закінчився, що ми повинні були професіоналами, по іншому ставитися до себе. Ми як помічники, можемо тільки розказати і показати, але все залежить тільки від них. Вони вже повинні готуватися до тренувань, максимально налаштовуватися на кожне тренування і гру. Все залежить тільки від них, а ми як помічники, які будуть все підказувати. На своїй помилках, на помилках тих гравців, які раніше в нас були. Тому побажали, щоб всі зберегли себе, були в безпечних місцях і, сподіваюся, все буде добре і після Нового року будемо зустрічатися.


– Сьогодні ви серйозно поставилися до суперника, зважаючи на результат.

– Так, непроста гра була. Спочатку, дуже агресивна команда, хороші виконавці. Ми витримали той напір, агресію і не програли у настрої. Те, що в принципі й планували, те і принесло нам голи та результат. Тішить, що хлопці вже розуміють, якщо ми домовляємося про якусь певну тактику, вони починають все виконувати і розуміють, що якщо це виконують – це приносить результат.


– Чи відомі вже якісь плани на майбутнє?

– Поки що попередньо в середині січня будемо збиратися, а далі вже яка ситуація буде. Це вже не від нас залежить…


– Загалом, як футболісти роз’їжджаються?

– Не коментую це. Хтось до рідні. В нас багато гравців ще до 18 років, можливо в них буде можливість виїхати за кордоном і побути там цей час.


– У першій частині сезону були нічиї з аутсайдерами – «Чорноморцем», «Кривбасом», «Львовом». Це проблеми переходу з дитячого футболу в дорослий?

– Так, це психологія і налаштування на гру. Гра з «Кривбасом», коли 1:0 нереалізація моментів, з «Чорноморцем» – та ж нереалізація та вихід на другий тайм неналаштованими. Це призводить до помилок і це якраз ті моменти, які кажуть про настрій і підлаштування під суперника, як потрібно ставитися. І в таких моментах ми загубили очки, які не повинні були втрачати.


– За рахунку 4:0 на останніх хвилинах в «Металіста» був чудовий момент, стійка. Звернули на це увагу хлопцям?

– Ну а як же. Коли рахунок 4:0, всі вже хочуть проявити себе. Крайні захисники грали вже крайніми нападниками, поверталися назад і казали: «Ми теж хотіли забити гол». Коли такий рахунок є, про те що ми казали, коли 1:0 і немає концентрації, – це те ж саме.