26 листопада 2022 08:24

Гарет Саутгейт: "Задоволений менталітетом команди – ми контролювали гру"

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт похвалив менталітет своєї команди під час п'ятничної нульової нічиєї зі США на чемпіонаті світу, але піддався критиці за те, що залишив Філа Фодена на лаві запасних, коли англійці завдали найменшої кількості ударів по воротах у матчі чемпіонату світу за останні тридцять років, повідомляє ВВС. Однак Саутгейт вважає, що Англія, як і раніше, перебуває в "сильній позиції", щоб вийти у плей-оф, незважаючи на невиразну гру:


– Після такої комфортної перемоги дуже важко знову вийти на такий рівень. Але я не засмучений, нам довелося показати себе з іншого боку, і я справді задоволений менталітетом команди. Це була гра, яку ви можете програти, якщо ваш менталітет є невірним. Гравці трохи розслабилися, але я ні. Думаю, ми контролювали гру, два наші центральні захисники були дуже гарні на м'ячі, а у фінальній третині нам не вистачило швидкості. Мета завжди полягає в тому, щоб вийти з групи, і ми зробили це у двох іграх на останніх двох турнірах – ми не можемо очікувати, що виграватимемо абсолютно всі матчі абсолютно весь час, – резюмував Саутгейт.

Англія зробила всього вісім ударів по воротах, менша кількість була тільки в матчах з Ірландією (шість ударів у 1990 році) та Польщею (сім ударів у 1986 році). Після дальнього удару Мейсона Маунта незадовго до перерви, збірна Англії майже не загрожувала воротам США у другому таймі, за сорок хвилин якого не було жодного удару.